Google+ Followers

zaterdag 31 augustus 2013

Wat een dag....wat een dag......

Vanaf het moment dat ik wakker werd vanmorgen liepen de dingen anders dan bedacht.
En ook al ben ik dan een blije juf.....ik was chagrijnig (dat woord vind ik er al lelijk uitzien). Ken je het gevoel dat je er van baalt dat je zo in de mopperstand staat, maar tegelijkertijd vindt dat er ook wel alle reden is om te mopperen? En dan heeft dat meestal weinig met de kinderen te maken hoor.
Ik vond het een troep in mijn huis, ik vond het bijna nog een grotere troep op school en ergens vandaag was ik te kort door de bocht.......
En dus dacht ik vanmiddag, na het opruimen: ik ga wol kijken bij Knitted Knots. Da's nog eens wat anders dan met de voeten op tafel en aan de wijn toch?

De nieuwe wolwinkel in Rolde, een meter of 50 van mijn huis.
Geopend terwijl ik op vakantie was. Dus bij thuiskomst......ineens een verrassing.

Je moet weten dat er in Assen en omstreken niet echt een wolwinkel is. Die was er ooit wel, een goeie ook, maar toen kwamen de jaren dat er niet meer gebreid en gehaakt werd en groeide die mooie winkel tot een knutselhuis.

En dus ben ik blij met de komst van deze winkel. Wol? Wol kun je nooit genoeg hebben ;-)
Ik kreeg een kopje thee, ik keek en koos uit (ja eh.....ik kwam niet alleen maar kijken) en liet het nieuwe visserstruien-boek inpakken als cadeautje.
Heel belangrijk. Als iemand vraagt: 'Is het een cadeautje?' Altijd JA zeggen. Een cadeautje voor jezelf is immers ook een cadeautje?
Een boek over visserstruien en de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik dacht aan het boek over visserstruien dat ik begin jaren 80 leende uit de bibliotheek. Oefende er allerlei patroontjes uit, maar maakte nooit een hele visserstrui. Dus nu was het meer een impulsaankoop.........ik had immers een 'worstel'dag achter de rug. Een cadeautje vond ik op zijn plaats. Ik laat het nog even ingepakt liggen. Heb ik morgen of overmorgen weer een cadeautje.


De wol bij Knitted Knots is praktisch allemaal zuivere wol, zijde of katoen. Zij zijn begonnen als web-winkel, maar ze misten het contact met de klanten.
Ik ben altijd erg gevoelig voor mooie wol, wol met een verhaal of mooi gekleurde wol. En ik kan nooit kiezen. Ik heb zin om met zachte wol te haken......en het zal dus wel weer een babydekentje of - truitje worden. Als Lief vraag wat ik maak zeg ik steevast dan ik 'een dingetje' maak. En dus koop ik zachte wol. Voor 'een dingetje'.Het dingetje wordt voornamelijk rood, met een beetje grijs, wit en blauw (zeg ik nu, maar het kan maar zomaar weer veranderen)

Er is wol uit Namibië, gesponnen door de vrouwen daar. Te dik voor een trui, maar prachtig voor een groot kussen of poef.

En wol met zijde uit Uruguay ......


Er is IJslandse en Noorse wol........en ook Nederlandse wol die in Denemarken versponnen is.
Er is betaalbare wol en er is duurdere wol en er is veel in natuur-tinten, maar ook fel gekleurde wol.

Lama-wol, heerlijk zacht....

......Dunne, ietwat harde, maar prachtige (ik dacht) IJslandse wol.

 En ook wol met zijde.....mooi!!!!

Ik vind het een prettige winkel en dat komt ook omdat ik zelden met een echt plan naar zo'n winkel ga, maar rommel en bedenk. Ik kan nooit besluiten en vind erg veel mooi........
En dus kocht ik ook nog wol om een randje en een picootje langs mijn omslagdoek te haken (bijna af maar mijn witte wol is op, moet ik eerst bijspinnen).....en dronk mijn kopje thee.

Last but not least. Ze verkopen Soedanwol in allerlei kleuren. Op de Vrijeschool leren kinderen in de eerste klas breien met dikke wol en houten breinaalden. Heel vaak vragen ouders waar zij die wol kunnen kopen omdat hun kind thuis ook wil breien.......Nu kan ik ze door verwijzen. Bij Knitted Knots verkopen ze die Soedanwol en ook mooie dikke breinaalden. 


En toen kwam de vraag. Of ik heel even op de winkel wilde passen terwijl zij pakjes naar het 'agentschap' ging brengen (pfff, postkantoren bestaan niet meer). Dan hadden mensen hun internetbestelling morgen al.....
Daar zat ik dan. Als winkeljuffrouw. Ik hoefde niets te doen, alleen maar op te passen en daar werd ik ineens erg zenuwachtig van. Temeer daar er net mensen binnenkwamen. Zij wilde een Noorse trui voor hem breien, maar hij had geen idee wat 'Noors' betekende. Ik bladerde wat, praatte wat en hoopte maar dat ze niets ingewikkelds zouden vragen of van mij verwachten. Dat deden ze ook niet hoor en het geheel duurde maar even. 

Met een mooie tas ( als dank voor het oppassen) vol wol liep ik die 50 meter weer naar huis.
Wat een dag........moeizaam begonnen, maar feestelijk afgesloten. Een blij mens ben ik weer.
En is dit reclame? Ik geloof het wel, maar het is ook eigenbelang. Een wolwinkel naast de deur. Wie wil dat nu niet?


18 opmerkingen:

 1. Wat fijn dat zulke dingen je ook weer uit de slechte dag kunnen trekken. Hoera voor de impuls aankopen, Hoera voor de visserstruien, en Hoera voor het weekend....zo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een fijn dat de dag nog zo omdraaide! Wat een heerlijke winkel lijkt het me, moet een dezer dagen maar eens langs gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat is toch super! Even naar de schaapjes, ijsje eten en wol kijken!
   IJSLANDSE wol........;-). (Een juf van school was ook weken op IJsland. Die ben jij niet tegengekomen??) Madelief.

   Verwijderen
  2. nee, we zijn haar niet tegen gekomen het was de juf van dochterlief vn vorig jaar.

   Verwijderen
 3. Heerlijk al die wolletjes, daar kun je idd alleen maar blij van worden. En dan een heerlijk boek om in te bladeren, bij weg te dromen en misschien toch nog een project uit op te pakken.
  Rolde, ja, daar wil ik ook nog eens heen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, wat fijn dat jouw dag zo blij werd van die wolletjes :) En heerlijk dat je nu zo'n winkel vlak bij huis hebt.. wat een weelde! Vrienden van ons wonen daar ook ergens in de buurt, mocht ik die streken nog eens bezoeken dan ga ik zeker eventjes bij deze winkel binnen! Ik ga nu gauw kijken naar het visserstruienboek. Wij van het project 'Zeeuwse Visserstruien' zijn natuurlijk reuze benieuwd naar wat de schrijfster gevonden heeft in, en publiceert over 'ons' eilandenrijk, ha ha! Veel plezier met je wolletjes Madelief!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zocht je naam al in het boek omdat jij er ook zo druk mee bent, maar die kon ik niet vinden. Gek hè, ik dacht dat jij er gewoon mee te maken had.
   Dag! Madelief

   Verwijderen
  2. We hebben wel contact gehad met de schrijfster. Zij wilde graag onze 'vondsten' gebruiken om in haar boek te publiceren. Maar, dan zou zij wel de rechten krijgen over dit alles, ook over onze onderzoeken. Daarom hebben we hier niet aan meegewerkt. Jammer dat dat zo moest gaan...

   Verwijderen
  3. Oooooooooooooooo, nou vind ik het boek ineens een beetje minder leuk....pfff.....gooi er een boek overheen!! Breien is hot, oude tradities ook. Alleen het allerbeste Zeeuwse. Is dat niet een idee?
   Madelief

   Verwijderen
 5. Wat leuk en goed om te weten! Ga ik ook een keer kijken! Fijn dat je dag een andere wending kreeg en je blij terug in huis kwam met mooie wol! Er is niets leukers om dat dan een plekje te geven he! Want wol is ook gewoon mooi om te hebben en te zien :-) Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wol is vurrukkuluk - eigenlijk is er geen mooiere manier om van een slechte bui af te komen dan een heerlijk wolbad!
  Enneeuh, dát van die ingepakte cadeautjes dat is ook een supertip :)
  Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Och, ik meende ook dat jullie bij het boek betrokken waren, kon al niets op jullie blog hierover vinden...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. dat was een heerlijke dag mét een mooi boek! ik dacht dat het nog niet uit was..leuk, ik ga ook kijken! En wat een prachtige wol laat je zien! Groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Geweldig zo´n winkel (naast de deur!!) ben ook dol op mooie (h)eerlijke wol enzo. Jammer dat Drenthe niet bij mij naast de deur is. Succes met al je wolletjes dat gaat vast veel moois worden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heb je die bollenbar ook gezien bij Knitted Knots? Dat vind ik zo goed bedacht! Een feest om zo'n winkel om de hoek te hebben. Gelukkig hoef ik er ook niet zo ver voor te fietsen;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja, daar blogde jij een paar weken geleden over. Volgens mij las ik dat in Frankrijk. Ik weet nog dat ik tegen Lief riep:'Krijg nou wat, er is een wolwinkel in Rolde!!'
   Madelief.

   Verwijderen
 11. Ja, wat fijn hé, dat wij vlak om de hoek zo'n geweldige wolwinkel hebben!! Hoe vervelend je je ook voelt, een bezoekje aan Knitted Knots en je komt weer blij thuis! Heerlijk!!
  Fijne zondag!
  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuk zo'n wolwinkel in de buurt, wel erg verleidelijk om niet telkens even naar binnen te stappen.
  Ik heb zelf jaren in Rolde gewerkt erg mooi dorp.

  BeantwoordenVerwijderen