Google+ Followers

zondag 1 september 2013

Ik kan bijna niet wachten.......

Een moeder van een kind uit mijn klas maakt de prachtigste dingen van sprookjeswol.

Afgelopen voorjaarsmarkt kon je bij haar een zwanenvijvertje maken en toen maakte ze er ook één voor de klas. Wat was ik daar blij mee.....

Toen ze vlak voor de vakantie vroeg of ze nog  een wandkleed voor de klas zou maken,vond ik het gewoon jammer dat we een vierde klas zouden worden. Dan is het echt kleine er wel af. Een wintertafereel met spelende kinderen...nee....kabouters in een herfstlandschap ...mwah.

Ineens had ik een idee. 'Wil je niet een wandkleed van de Yggdrasil maken'? vroeg ik haar.
Ik wil niet zeggen dat ze bedenkelijk keek, maar ze gaf wel aan dat ze zich dan zou moeten verdiepen in de Edda. Daar wist ze niets van.

Het was zelfs nog voor de vakantie dat ze met een heel pakket stecils aankwam. Allemaal van internet. Ze was aan het studeren.  Tjonge, ik voelde me bijna een beetje schuldig.....

De vakantie is voorbij en de eerste week kwam ze al vertellen dat het project had stil gelegen. Dat ze het nu weer op ging pakken en dat het wel ingewikkeld was. Ze had weer dingen weggehaald die ze voor de vakantie gemaakt had........

En nu.....nu stuurde ze me detailfoto's. En ik vind ze zo ongelofelijk prachtig dat ik niet kan wachten om het geheel te zien en ze alvast met jullie wil delen.
Jullie begrijpen me vast, na het zien van deze foto's. Dit zijn maar kleine onderdelen van die enorme Yggdrasil. Het werk krijgt een prominente plek in de klas en volgend jaar.......o jee, een doos met vloeipapier en lavendel...om het heel lang te bewaren.

EEN ES WEET IK TE STAAN
YGGDRASIL HEET HIJ
HOOG EN MET HELDER HEILVOCHT BEGOTEN
VANDAAR KOMT DE DAUW IN DE DALEN VALLEN
AAN DE BRON VAN DE URD
STAAT HIJ EEUWIG GROEN

Zal ik haar naam noemen? Ik doe het gewoon. Op Pinterest heeft ze haar prikborden. Ze werkt ook in opdracht. Heel nauwkeurig en heel precies, rekening houdend met jouw wensen.
AUREA MADURO heet ze. (en ze leest dit vast ;-))

17 opmerkingen:

 1. Wauw! wat een prachtig wandkleed wordt dat!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tssss, zit ik hier met kippenvel naar die prachtige beelden te kijken. En dat mooie gedicht! Ygdrassil, wat een wondermooie boom! En wat geweldig dat je dat ´zomaar´ gaat krijgen! Aurea; wat maak je mooie ´dingen´!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hoop steeds meer dat Aurea dit leest.....
  Madelief

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig!!! Een pronkstuk voor in de klas!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. och jeetje, wat lief en wat is hij mooi! Oh ik ben nu wel heel benieuwd naar het grotere geheel! Aurea wat mooi gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ongelofelijk.... wat ontzettend mooi zeg, wat een kunstwerk is dit!! Vind je het goed als ik deze foto's aan mijn collega's op school laat zien? Iemand vroeg me vorige week nog naar een toegankelijk boek of prentenboek over de Edda, dat ken ik zo snel niet, maar deze foto's, daar zou echt een prentenboek van gemaakt kunnen worden! Complimenten aan de maakster!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De foto's zijn door Aurea gemaakt. En als ik al die reacties zo hoor......
   Je hebt natuurlijk de godenverhalen uit de Edda. Een prentenboek ken ik niet. De materie is zo ingewikkeld. Ik heb een boek met een ringbandje. Al heel oud en veel gebruikt. Ik denk dat de leerkracht van klas 4 bij jullie dat ook gebruikt. Dat is wel overzichtelijk......vraag maar eens. Kan je de titel niet geven, ligt op school. Madelief.

   Verwijderen
  2. Klopt hoor, ze heeft vanalles over de Edda maar ze mist eigenlijk een goed toegankelijk boek ook voor de kinderen... Vandaar dat ik dacht, toen ik de foto's zag, dat deze heel geschikt zouden zijn!

   Verwijderen
  3. Natuurlijk mag je de foto´s laten zien!

   Verwijderen
 7. Echt prachtig, wat een geluk zo'n kunstenaar te kennen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wow, it is stunning!! Just wonderful :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat ontzettend prachtig! Wat een bijzonder kado! Heel erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtig! Al die details, wat heerlijk voor in de klas :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een mooie reacties. Ik word er een beetje verlegen van...

  BeantwoordenVerwijderen