Google+ Followers

maandag 2 september 2013

De metamorfose van de jaarfeest-tafel.


De eerste week na de vakantie.

De tweede week.
Mooie zonnebloemschilderingen die we maakten.

De bootjes en vuurtoren hebben plaatsgemaakt voor de kabouterfamilie
die zeeschatten koestert.De bloemen zijn verruild voor een herfsthuis met oogst naast de deur.

En zo is het nu. Soms hoef je maar kleine dingen te veranderen om nieuwe sfeer te scheppen.Voor mij is de basis altijd belangrijk. Door de jaren heen heb ik een grote paddenstoel, grote kabouters, een lentefee, vuurtoren enzo verzameld. Grote dingen geven een goede basis. Een mooie stam, goede stenen.....verhogingen die overal onder kunnen.....
O ja, en overzichtelijke dozen waar in zit wat erop staat vind ik ook altijd belangrijk. Gelukkig zijn deze kinderen al groot genoeg om de boel aan het eind van het jaar voor mij te re-organiseren. Een heerlijk werkje vinden ze dat waarmee ze uren zoet zijn. Nieuwe etiketten op de dozen en juf kan zo, huppekee, vinden wat ze nodig heeft.7 opmerkingen:

 1. Ziet er prachtig uit, Madelief. De zonnebloem met glimlach wordt volgens mij steeds mooier, nu hij een klein beetje inzakt; de neus heeft een leuke knobbelvorm gekregen en de mond grimlacht een klein beetje: geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In de klas vind ik de jaartafel altijd zo mooi..... Op de foto's lijkt er 'iets' te ontbreken, als je begrijpt wat ik bedoel, al begrijp ik zelf niet helemaal wat dat dan is :-)
  Hannah

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zie dat ook...en ik denk dat het natuurlijk 'het leven' van de klas is, maar het is ook een beetje een rotplek qua licht......dus de kleuren leven niet echt.
   Madelief.

   Verwijderen
 3. Ik blijf het een feest vinden zo'n seizoenstafel! Zo mooi om te zien dat deze iedere week heel subtiel veranderd, net zoals het in de natuur heel langzaam overgaat van (na)zomer naar herfst.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige tafel!! Ik krijg inspiratie om nog meer te maken of te veranderen...Wij hebben twee plekjes in huis. De echte seizoenentafel heb ik al verandert maar de andere tafel moet nog...het meisje met het graan in haar hand vind ik erg lief!! En prachtige zonnebloem schilderijen!! Gezellig sfeertje in je klas!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat een prachtige tafel en wat een leuke tips heb je erbij verteld.
  Ik ga je volgen
  Groetjes Albèrtje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooi, heerlijk om voor te gaan zitten en naar te kijken.

  BeantwoordenVerwijderen