Google+ Followers

woensdag 28 augustus 2013

Blij met iets lelijks.....Mijn moeder had was dol op zonnebloemen. Waarschijnlijk had dat ook te maken met de vele vakanties die mijn ouders in Frankrijk doorbrachten. Zonnebloemen en lavendel.

Ik schreef daar al eerder over en voor mij zijn zonnebloemen onlosmakelijk verbonden met mijn moeder. Niet zoals bij Bertiebo en haar stervende vader in het ziekenhuis.
Zonnebloemen zijn voor mij verbonden met het leven van mijn moeder.

En dus geniet ik elke dag als er zo'n enorme zonnebloem ontluikt. Kunnen ze mij niet hoog genoeg zijn en kan ik er eindeloos naar kijken. Met die enorme rij metershoge zonnebloemen is mijn moeder er altijd een beetje bij als ik in mijn tuintje werk.
Ik zie zonnebloemen al van heinde en verre en heb moeite andere zonne-bloem-achtige dingen  in winkels te laten liggen, gewoon omdat het dan zo'n circus wordt in mijn  huis en ik ze niet werkelijk nodig heb.Toen ik vorige week terugkwam van Schiermonnikoog stopte ik in Aduard bij de supermarkt.
En daar.....daar lagen ze.....en ik kon ze niet laten liggen.
Ze zijn zo verschrikkelijk foeilelijk, ja dat vind ik echt......maar het zijn die zonnebloemen. Die doen het 'm.
Lief keek er vol afschuw naar, hoe had ik ze kunnen kopen, maar ja.......ik kon niet anders (en ze waren maar 8 euro ;-)).

Ik presenteer hier: MIJN NIEUWE TUINSCHOENEN........
Voor in de tuin dus. Nee, ik zal er niet mee naar de winkel lopen, naar school of naar een feestje.
Maar in de tuin? Daar horen ze gewoon! Als ik daar op mijn bankje zit. Geniet van het uitzicht en bedenk welke zonnebloem ik vandaag zal plukken  om op een vaas te zetten.....


4 opmerkingen:

 1. Ha Ha, misschien kun je er ook nog van die lachende mondjes op tekenen.... :)))))
  Hannah

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Daar word je toch helemaal blij van! Misschien wel zo blij dat je ze stiekempjes een keer vergeet uit te trekken en we je er toch mee op school zien;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi van lelijkheid - was een uitdrukking die mijn oma graag gebruikte :)

  BeantwoordenVerwijderen