Google+ Followers

maandag 5 augustus 2013

Mijn eigen tijdschrift!Vanaf februari blog ik en zo langzamerhand is er een vast groepje dat mijn blog leest en lees ik weer de blogs van een aantal vaste mensen. Voor mij zijn dat vrouwen die handwerken (Quadraad, E Strea Chikitu, Handwerkjuffie, Haken en Meer, Ravelien, Wol 'n Draad)vrouwen die op welke manier dan ook een relatie hebben met de vrijeschool en de antroposofie (oei, dat zijn er wel een aantal...Zolderschatten, Lupineke, maar ook E Strea, Arnika, Hannah, Goed Gemutst, Quadraad Puur Jane .....het zijn er meer hoor, Draadjes)   en vrouwen met grote kinderen die dan ook nog in het onderwijs hebben gezeten of vrouwen met tuinen en oergevoelens (Urd ar Brunnr, Jojoos landleven, Hollandse Klei, Tuinieren met de maan).
Ik heb een voorliefde voor vrouwen die in het Vlaams bloggen. Ik moet lachen om de verhalen en geniet van de zinsbouw. Ik hóór ze als het ware spreken. Mme Zsa zsa is daar een mooi voorbeeld van. En dan heeft zij ook nog een prachtige moestuin.
Tussen al die vrouwen zit ook een man, hij heeft een bouwval in Frankrijk gekocht, jaren geleden. Hij schrijft niet veel, maar ik lees hem graag.
Was ik in het begin wat huiverig om te veel privé op je blog te plaatsen, ik ben de open manier van schrijven van Roos, Rust en Regelmaat enorm gaan waarderen. Ik kan van haar leren. Haar moeite, moeilijke momenten en tussendoor haar vrolijkheid en relativeringsvermogen te mogen lezen vind ik inspirerend, haar verhalen schrijnend (ik zit ze regelmatig met natte ogen te lezen) maar haar doorzettingsvermogen verbluffend.


Bij de één denk ik terug aan ooit eens (Goed gemutst, Sanderijns blog) en bij de ander leer ik nieuwe dingen (de Gulle Aarde). Laat ik Ingthings niet vergeten. In al haar chaos maakt ze me vaak aan het lachen en bedenk ik me dat mijn eigen huis helemaal niet zo vol is.
De een schenkt me foto's waar ik helemaal in op kan gaan (Puur Jane), de ander ontroert me met woorden tot op het bot (Besjes, RRR, en ook Zolderschatten).
De een begrijp ik helemaal en die laat me kijken naar Call the Midwife, laat me Stoner lezen (Bertiebo) en de ander ken ik goed en geniet ik weer van de herkenbaarheid en de band die we hebben(Gewoon Hannah en Puur Arnika).
Compleet ben ik helemaal niet en de blogs die in mijn gedachten komen zijn ook nog die van het Wolbeest en een aantal Duitse en Amerikaanse blogs, specifiek over wol en plantaardig verven. O ja.....Hoe heet ze nou,Vrouw Hommel....ze maakt mooie viltdingen en heeft een volkstuin, Balsemien lees ik ook graag en....en..... een potje Thee.....en...en.....Goed beschouwd heb ik (mede dankzij jullie)  de afgelopen maanden een tijdschrift gecreëerd waarin ik non-stop dingen lees die me inspireren, raken, laten nadenken en aan het lachen maken. Een tijdschrift dat nooit stopt, dat zichzelf dagelijks vernieuwt en waarin ik zelf ook schrijf. Dat is toch geweldig!
Ik ga naar mijn tuin.....ik heb Zin in Zinnia's. Het zou heel goed kunnen zijn dat ik met een grote bos bloemen terugkom en kleurrijke en vrolijke plaatjes.


5 opmerkingen:

 1. Ben het helemaal met je eens! Het is een mooi, breed, inspirerend platform, bloggen en blogs.
  Jouw prachtige blog is ook weer een mooie toevoeging; en Hannah's, en....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat mooi verwoord, want eigenlijk is het ook zo. De foto's bij dit bericht zijn ook prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jij bent die vrouw van die viltdingen met de volkstuin. Je was er een tijdje niet....hoi!
   Madelief.

   Verwijderen
 3. Mooi verwoord! Het digitale tijdschrift :-) Fijn dat je hier alles kunt vinden en kan genieten van iedereen en alle verhalen. Geniet! Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. bloos en ja zo voelt het voor mij ook een tijdschrift op maat van mensen die je inspireren en met wie je meeleeft. Fijn is dat. Ik lees je graag.

  BeantwoordenVerwijderen