Google+ Followers

zondag 18 augustus 2013

VLIEGEREN!

Van wie leer je nu, als je 50+ bent, nog vliegeren?
Ik weet dat ik wel eens met iemand gevliegerd heb in het verleden, maar dan kon die ander het, nam jij de vlieger over en na drie keer een 'ter-aarde-storting' nam die ander het weer over, moeiteloos. 'Dat is dus niet voor mij weggelegd' dacht ik dan.

Wij gingen met ons hele team een dagje naar Schiermonnikoog. Wat doen? Nou ja, gewoon nog even genieten voor het schooljaar gaat beginnen. O ja, en een activiteit.......Wij hebben leren vliegeren.......we hebben het gewoon geleerd. Door het te doen. Steeds opnieuw.
En ik, die dacht daar dus veel te onhandig voor te zijn, leerde het ook.

En we leerden het van de vliegermeester Thijs.

Behalve vliegeren leerde ik meer, veel meer.


Onze beginners-vliegersIk leerde dat ik het fijn vind om met collega M. 'Zen' te vliegeren. Dus niet gillend van de lach meteen loopings proberen te maken, maar gewoon........zen, één te worden met de wind. Alleen maar te voelen en niet te denken. Want dat was wat Thijs ons vertelde. Je zou het leren door het te doen. En als de vlieger te hard trok, had hij liever dat we hem loslieten dan krampachtig vasthouden. 'We vinden hem wel terug', zei hij. Wat een heerlijkheid dat je van te voren wist dat je het eigenlijk niet verkeerd kon doen, wat je moest doen als het verkeerd ging (en dat dat niet erg was) en dat we het zouden leren door het te doen. En niet te denken.
Ik leerde ook dat, als een meester je het vertrouwen geeft dat je wel een stapje moeilijker kunt, je zelfvertrouwen krijgt.
Dat een compliment ('Je hebt goed gekeken zeg, meestal moet ik dit nog uitleggen') een blij gevoel geeft.
Dat vliegeren met iemand samen verschrikkelijk leuk is......
En dat je uiteenzetten met de wind, door te voelen, te kijken en te luisteren een fantastisch gevoel geeft.
Ik wil nog een keer. Moeilijker, zwaarder.......misschien komt er een dag dat ik zelf wil vliegen. Aan zo'n tuigje........(nou eh.....dat is wel een beetje overmoedig denk ik nu)

oké dit komt van het www.


Het is zeker de moeite waard om samen met je familie, kinderen, oma's en opa's een keer te gaan vliegeren bij Thijs....Hij heeft voor iedereen een vriendelijk woord, de juiste toon, de goede vraag en een mooi compliment. Reserveren als je met een groep komt lijkt me goed, het was druk daar.

Aan het einde van de dag nam ik de boot terug naar de wal samen met een aantal collega's. Wij waren niet de enigen geweest die het eiland bezochten, wat een drukte.....Anderen namen de late boot, maar morgen zal iedereen toch weer terug zijn?
School? We hebben er niet aan gedacht en we waren er niet mee bezig. Als je op een eiland zit, is al dat andere even achtergebleven aan de wal.....dat heet 'het eilandgevoel'. Heerlijk!

Klik HIER voor voor de site van Thijs.
5 opmerkingen:

 1. Dát leest als een heerlijk dag, Madelief. Ik hoop dat al je collega's de weg terug vinden en dat jullie morgen ook heel zen en stabiel hoog van start kunnen gaan in het nieuwe schooljaar.
  Lieve groet,
  Anja

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Anja. Ik ben ook heel benieuwd...meestal slaap ik slecht de nacht voor de eerste schooldag. Als ik ze morgen zie, weet ik vast wat ik ga doen ;-)
   Madelief.

   Verwijderen
 2. Mooie foto's (ook boven je blog), lijkt me ook geweldig om te doen!
  Goeie ideeën, om een nieuw schooljaar mee te starten!
  Hannah

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk teamuitje. Een mooie start van het schooljaar gewenst en veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen