Google+ Followers

vrijdag 11 oktober 2013

Er zijn van die dagen......Dan wil het niet, dan kan het niet en dan doe ik niet.
Deze week was zo'n week.......en daarom start ik maar met kleurrijke foto's. Het zijn geen woorden die een juf in haar mond moet nemen.....maar ik vond het een k*t-week. Tot vanavond.
Dat lag niet aan de kinderen hoor.....het lag aan alles wat er daar omheen gebeurt.

En toch, als ik terugkijk was er genoeg dat de moeite waard genoemd kan worden.

Maandag kreeg ik een dikke reep chocola. Het was de dag van de leraar geweest en een kind in mijn klas vond dat ik daarom een rapport verdiende, met die reep erbij. Jaha, zulke kinderen bestaan en die moet je koesteren.
Mooi is dat. Zij sprong een klas over en je ziet dat aan de spelling nog iets gesleuteld moet worden, maar kijk vooral naar mijn cijfers.
Omdat zij een klas oversprong heb ik natuurlijk wel het een en ander besproken.
Want wat betekent een 3,2 voor 'uit de klas gaan'? Je zou veronderstellen dat ik daar niet goed in ben.
Maar dat ben ik juist wel! Het was haar punt van kritiek, dat begreep ik maar al te goed.
Zie je ook mijn 10,9 voor salade maken? Ik wil wel eens een bakje overgebleven salade meenemen naar school en ben nooit te beroerd om daar iedereen van te laten proeven.......Ze vindt dat ik er buitengewoon goed in ben, in salades maken.
Voor schrijven heb ik een 8,9. Dat is net geen 9.....hm, daar baal ik dan weer van.
Maar die 3,2, daar heb ik echt iets van gezegd. Volgens mij heb ik een 10 voor 'uit de klas gaan'. Ik zag een grote glimlach toen ik dat zei. We begrepen elkaar.
Die 9,5 voor nakijken vind ik schromelijk overdreven, want dat zie ik zelf als een matige voldoende.Ze gaf tevens een prognose.....die wil ik jullie niet onthouden.


Afijn, de week verliep zoals ik in het begin al aangaf. Tot gistervanavond.
Toen kwamen Zij en zij en zij en zij en buiten hen nog 2 vrouwen om samen te haken.
Het was gezellig, het zette me op een ander spoor en we zaten samen aan mijn grote tafel.
Daar is die tafel ook voor, om er vooral met veel mensen omheen te zitten.
Iedereen kent de Noordzee-steek nu en mijn huis is schoon (ja, er moet wel gepoetst worden voor ik bezoek kan ontvangen).
Of je nu een groep vrouwen om de tafel hebt zitten of met kinderen aan de slag gaat....ach, het maakt niet zoveel uit. De een komt stevig voorbereid binnen en gaat zelfstandig aan de slag, de ander vraagt hulp bij tellen, keren en nakijken. Met een goed begin ging iedereen weer naar huis, dat was immers het doel......
Ik vond het leuk. Zeker om vrouwen te ontmoeten die ik nog niet zo goed ken.
Fijn dat jullie er waren.

In het kader van de boel ordenen, maaide ik het gras vanmiddag. En wat zag ik in de voortuin staan?
Jazeker, een echte, speciaal voor mij. Met bewoner.......Dus eh......behalve dat mijn week een k*t-week was, tel ik mijn zegeningen. Het slot was goed en morgen is er weer een dag.
Ja, echt!!!!11 opmerkingen:

 1. Wat was het gezellig inderdaad. Zo gezellig dat mijn noordzeesteeklapje nog maar heel bescheiden is in formaat;-) Maar, het principe heb ik nu door!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi rapport. Werken met kinderen is zo leuk, ik geniet er nog elke dag van. Mijn kinderen zijn tussen de 0 en 4 jaar.
  Mooie foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is een uitstekend rapport en ik geniet ook erg van je kleurige foto's. Vooral die tuinkabouter!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kan me heul goed voorstellen dat je af en toe zo'n week hebt en dat er tegelijkertijd veel leuke en fijne dingen gebeuren. Zo is het in het leven en dus ook in werk. Zolang het nog maar in balans is.
  Zo'n rapportje is geweldig. Lief hoor! En de foto's zijn weer zo mooi; geweldige kleurigheid. Dat er een kabouter in je tuin woont! Dát moet wel een heel speciaal klein huisje zijn, het huisje van jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het was een erg fijne en gezellige avond!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtig rapport!
  En wat fijn dat je aan het eind van een rot dag met een groepje vrouwen gewoon de boel de boel kunt laten en lekker kunt handwerken. Dat doet een mens zeker goed!
  Een mooie dag vandaag en alvast een goed weekend!
  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. enne.... wat fijn dat jij in de Edda voorkomt.... het staat er zelfs in geschreven! Ik wist het wel!
  Hannah

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een geweldig rapport :)
  Ik vond het ook heel gezellig gisteren en leuk om nieuwe mensen te leren kennen en jou na al die jaren weer te zien. Die haaksteek zit aardig in mijn hoofd, dankzij je duidelijke tekening en uitleg. De concentratie was gisteren wat minder omdat we zaten te praten maar als ik er thuis mee aan de slag ga komt het zeker goed. Dankjewel!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vond het super gezellig gisteravond! Ben alweer een stukje verder met mijn lapje. Het heeft nu zeker al formaat poppensjaal ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Balen zo'n rot week, maar wat goed dat je de mooie dingen ziet en laat zien. Je rapport wat geweldig en de paddenstoel wow en dus een gezellig haakavondje, het leven is mooi op naar volgende week waar in vast heel veel moois gaat gebeuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dan hoop ik dat het slot van de vorige week zich voortzet in de komende week, ofwel ik hoop dat volgende week gewoon weer een fijne week wordt.

  BeantwoordenVerwijderen