Google+ Followers

maandag 21 oktober 2013

Meditatieve bezigheid. Tenminste, dat vind ik.


OVER HET ROZE DEKENTJE.


De laatste tijd vind ik het heerlijk om dingen van patroon te maken. Te haken dan.....
Gewoon doen wat er staat en dan wordt het wat het worden moet. Fijn vind ik dat.
Ik hoef alleen maar te tellen en als ik verkeerd tel, wordt dat de volgende regel of toer wel duidelijk.

Het begon met een simpel kleedje. Zo'n kleedje dat mijn oma vroeger over de rugleuning van de stoel had hangen om de stoelen schoon te houden. Want daarvoor waren ze eigenlijk. Ik heb ze zelfs nog in een la liggen. Gehaakt op naald 1,25 of dunner met garen waarmee je ook kunt kantklossen. Ze werden na het wassen gesteven met suikerwater weet ik nog.

Het plaatsen van een patroon is misschien lastig omdat je nooit weet waar ze vandaan komen.
Dit patroon staat zonder naam of toenaam op Pinterest en dus plaats ik het hier. En ach, zoveel is er niet veranderd sinds ooit eens....


Tja, na dit probeersel wilde ik filet-haken.
Ooit haakte ik meters zwarte gordijnen voor mijn slaapkamerraam. Uren zat ik te haken, maar een half uur voor het slapen gaan moest ik stoppen omdat mijn moeder anders bang was dat ik  de slaap niet zou kunnen vatten.

Ik vond onderstaand patroon op internet. Ook hier geldt dat het niet duidelijk is waar het vandaan komt. Er wordt verwezen naar 'Tantes Zolder', maar die site bestaat niet meer. Nou ja, het was een 'free download' dus volgens mij kan ik 'm plaatsen.


Roze moest het worden en dat had toch nog heel wat voeten in de aarde.
De winkel waar ik het eerste bolletje katoen had gekocht had de kleur uit het assortiment gehaald en kon de kleur niet meer bij bestellen....en natuurlijk had ik de wikkel niet meer en had ik de eerste 10 centimeter al af.
Maar Bij Knitted Knots, je weet wel die wolwinkel bij mij om de hoek, namen ze een draadje mee naar de groothandel en vonden de goede kleur.......en toen kon ik verder.
Een roze Dingetje/Dekentje.......

En nu is het af. Ik wilde roze met geel en groen.......maar ja......die laatste toer, daar loop ik dan eindeloos mee te prutsen. Uiteindelijk heb ik losse bloemetjes gehaakt en die er aan gezet.

Mijn roze dekentje heeft mij uren op de bank gehouden. Heerlijk op de bank. Al tellend en al hakend, regel na regel. Een beetje doorzetten was het wel. Het maakte mijn hoofd leeg en mijn hart vol.


Er moet nog een passend voeringstofje achter, maar daar moet ik eerst naar op zoek. Dozen vol lappen op mijn zoldertje. Daar zal vast wel iets  tussen zitten. Maar ik heb geen zin in zolder en lapjes....ik wil haken. Op naar het volgende project. Het is immers vakantie.


En wil je ook filet haken? Op You Tube zijn allerlei tutorials te vinden als je 'filet crochet' als zoekterm gebruikt!9 opmerkingen:

 1. Oooh Madelief..wat mooi!!!!! En je schrijft het zo mooi..het maakte je hoofd leeg en je hart vol. Top! Lieve groet Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is prachtig, echt. Op mij heeft haken soms hetzelfde effect, maar niet altijd. Lang niet altijd...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig!!! En herkenbaar, dat volgen van een patroon zonder na te hoeven denken is soms zooooo heerlijk ;)!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow, wat mooi! Heel zoet, heel meisjesachtig, heerlijk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw wat is hij mooi geworden!! Knap hoor! Ziet er echt prachtig uit! Geniet nog van je vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat maak jij dingen om heel erg vrolijk van te worden :) Prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tellen, haken, tellen, haken...ik kan er ook zo in opgaan. Je hoofd leeg en je hart vol, wat een mooie omschrijving.. Fijn dat er dan zo´n prachtig dekentje uit voort komt..

  BeantwoordenVerwijderen