Google+ Followers

zondag 16 juni 2013

Het Vondelpark en flinke wind.


Het Vondelpark gisteravond.


Lief meldde vrijdagavond dat we naar het Vondelpark zouden gaan. 
Dat was een mededeling en daar viel niet over te discussiëren.
Ik reken momenteel in uren, plannen, stukken, delen en al zeker niet in andere activiteiten dan alleen school-gerelateerde bezigheden.
Nu kon ik er weinig tegenin brengen. Dat deed ik wel en hij luisterde ook aandachtig, maar het eindigde dan met de woorden; 'Ja, ik snap je wel, maar we doen het toch, tenzij het regent'. 

Om zes uur vertrokken we, wijn en broodjes mee en de zon scheen, maar het waaide flink.
We gingen natuurlijk niet gewoon naar het Vondelpark, om daar op het gras ons wijntje te drinken en ons broodje te eten. 
Nee, we gingen hierom.Gisteravond was er stand-up comedy. Tenminste, zo noem ik Jan Jaap van der Wal en Peter Pannekoek.
Nooit van die laatste gehoord? Nee, ik ook niet.
Ik houd van taalgrapjes, snelle woordspelingen en leuke wendingen, maar zal niet zo snel naar een avond volop stand-up comedy gaan. Maar wat was het leuk.
Het waaide, was koud, het begon te stormen en de takken waaiden van de bomen, maar desondanks heerste er een zomerse sfeer. Het komen en gaan van mensen, de hapjes en de drankjes, de cultuursnuivers (ja, die herken je) en de  toevallige voorbijgangers maakten deze avond tot een succes.
Peter Pannekoek was ronduit grappig en net toen ik bij Jan Jaap van der Wal dacht een beetje af te haken gebeurde er zoveel vreemds achter elkaar dat het te zot voor woorden werd.
Een vreemde man met een lange rode baard en een hoedje die voor het toneel ging staan om te melden dat hij nu op schaamhaar-hoogte van Jan Jaap stond...... een echte Amsterdammer in trainings-outfit die alles zeer opvallend ging staan filmen (hou vooral You Tube in de gaten)..een verwarde junk op een race-fiets die zijn fiets op het podium gooide en flesjes water liet leeglopen op de grond en dreigde met een geluidsbox aan de haal te gaan.....
Een andere man die veel te uitbundig (onder invloed van weet ik veel wat) op de tribune zat te schreeuwen en uitgenodigd werd om erover te komen praten, een man die net op het moment dat je dacht: Jan Jaap kan verder, ineens zeer omstandig opstond en aan de wandel ging......de mededeling van Jan Jaap dat er misschien wel een regenboog zou gaan komen en die een paar minuten later ook kwam..........het was te veel, te maf en het enige dat je dan nog kunt doen is in een soort van slappe lach stemming komen. Jan Jaap ook. Het was een hilarische avond die we niet snel zullen vergeten.
Wat ik wel vergeten was, was de drukte van alledag en van al die dingen die moeten.
Jan Jaap, ik was niet zo'n enorme fan van hem, heeft deze avond glorieus doorstaan.
Zo wil ik het ook doen. Storm, regen of tegenwind...........ik haal de vakantie wel!4 opmerkingen:

 1. Ha, Madelief, die laatste zin is geweldig!
  Hannah

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heerlijk zo'n gekke avond om even los te komen van alles.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijk uitje heb je gehad. Ik heb een vriendin die woonde vroeger om de hoek bij het vondelpark, heel wat optredens gezien, zo speciaal in de buitenlucht.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk, ik ben er nog nooit geweest. Wel in het park, maar niet bij zoiets. Ik ga het onthouden. Dank voor de tip. En trouwens wat heerlijk dat je man dat zo goed ziet, hihi!

  BeantwoordenVerwijderen