Google+ Followers

zaterdag 22 juni 2013

Superman eh.......-maan.Zondagmiddag rond half 2 is de maan pas helemaal vol, maar vannacht is ( als de wolken wijken) is er een zogenaamde Supermaan te zien. Dan is de maan dichterbij de aarde dan anders.


Dit bericht vond ik vandaag op internet.......en dan ga ik natuurlijk verder zoeken.
En wat is het jammer dat het zo bewolkt is, want tot 13 januari 2036 is dit verschijnsel (Super-volle maan) nog maar vijf keer te zien. Zou ik  dan nog op aarde zijn? Dat is de nacht voor mijn verjaardag.......dan word ik 74 ;-)
Een Perigeum volle maan is wanneer de volle of nieuwe maan het dichtst bij de aarde staat. Gemiddeld is de afstand tussen aarde en maan zo'n 380.000 km. Tijdens zo'n supermaan kan het dan zomaar 357.000 km zijn......dat scheelt toch een slok op een borrel. Dit zijn allemaal afgeronde getallen hoor, ik doe niet moeilijk over een kilometer meer of minder. Een leuk feitje vind ik dat dan weer wel.
Vannacht zet ik de flessen water weer buiten. 'Maankrachten' verzamelen.


Zomerzonnewende....Sint Jan, de natuur draait zich om. Daar waar het in het eerste deel van het jaar over groei ging, gaat de natuur nu over tot rijping. Dat voelt misschien gek omdat de lente maar zo kort duurde.
En toch zag ik het vandaag. We fietsten over het Balloërveld, stopten voor een kop koffie (en overheerlijke lamssalami) bij de herders en  ik zag ineens een boom met bessen......en er kleurde er al één. Vaag groen-rood, maar toch.

De schapen lagen in de wei, de herders waren gewoon bij de kooi en de grote berenklauw staat op punt van exploderen.Terug naar die Supermaan........

Vragen die bij deze volle maan passen:
Wat laat jij tot rijping komen?
Welk aspect van het leven heeft wellicht wat in de schaduw gestaan, maar wil je eigenlijk alle aandacht geven?


Het is bijna vakantie en ik geloof dat dit de vragen zijn die ik wil meenemen de komende weken.
Te beginnen vanavond. Ik ga de maan vieren. De Supermaan.
Ik maakte heerlijke kervelsoep, ga genieten van mijn ei-avocado wraps (met kervel)  en daar doen we dan vast een stokbroodje bij met kervel-kruidenboter bij.
En dan zal ik het er eens met Lief over hebben.
Welk aspect van het leven willen wij alle aandacht geven.........

Eerst mijn was maar eens van de lijn halen. Het leek zo mooi vanmorgen, maar de handdoeken kunnen zo de droger in. Als vanavond ergens de wolken dan maar even wijken......

3 opmerkingen:

 1. Er is altijd één aspect wat ik mijn volle aandacht geef, en dat is Liefde; voor elkaar, voor de natuur, voor het leven.
  En ik hoop dat de wolken vanavond heel even opzij gaan, zodat ik even buiten kan staan, badend in het licht van de volle maan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. helaas heb ik geen maan gezien door de regenwolken heen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Welk aspect van het leven wil ik alle aandacht geven?
  mijn aandacht gaat naar het doorgronden van Eenheid,
  zijn wij één of velen, of beide?

  Ik beleefde gisteren één van de mooiste volle manen ooit! De wolken gingen eventjes aan de kant om Maan in al haar glorie een super kans te geven :)

  Dankjewel voor deze mooie blogpost Madelief !

  BeantwoordenVerwijderen