Google+ Followers

zaterdag 1 juni 2013

Kind of blue/details......Pure-photo-workshop, opdracht IV

KIND OF BLUE......(klik en dan verder lezen!!)
(Nou ja, dat zou ik dan leuk vinden, het hoeft natuurlijk niet. Dus klik...en dan de blog opnieuw opstarten)

De opdracht van Arnika is er één waarvan ik me bedacht dat ik zowiezo altijd al wel zoek naar dat soort foto's. Het zijn ook die foto's van haar die ik zo mooi vind. Kleine stukjes uit een groter geheel.
Ik voel me er comfortabel bij. Het heeft te maken met compositie.

Nu moet ik er bij zeggen dat de opdracht van vorige week, van Jane me het meest bijblijft.....omdat ik er steeds mee bezig ben. Ik heb genoten van zoektochten van andere deelnemers, zag foto's waarvan ik dacht: dat wil ik ook. Ik post ze niet, maar ik heb al een hele map met druppels water, vliegende vogels en bokspringende kinderen......


Goed, de opdracht van deze week (met het relaxte trompetgeluid van Miles Davis op de achtergrond....)

Deze foto had ik al gemaakt in de dagen voorafgaand aan het Pinksterfeest.

Het is dezelfde paal als die van Arnika, maar nu niet tijdens het feest zelf, maar tijdens het oefenen een paar dagen voor het feest.

bovenstaande foto is wellicht niet wonderschoon, maar ik zag ineens aan het begin van de avond een blauwe ballon aan de blauwe hemel. Mijn lens is beperkt, maar het idee is mooi toch?


De blauwe regen, met teergroen blad.

Ik worstel nog om het blauw goed blauw te laten zijn, want dit plaatje is mooi, maar in werkelijkheid was het blauw veel blauwer.

De details.......

Ze kijkt altijd toe, als ik in mijn tuin aan het werk ben.De volgende zijn gemaakt na een forse regenbui

Hieronder een glas, dat buiten stond, met water erin, omdat ik verder oefende met de opdracht van Jane vorige week......


De emotie...............


...omdat deze foto genomen is om de voorgrond, maar de achtergrond ineens belangrijker is..... Een foto van mijn moeder met een baby op haar arm, zonnenbloemen op de achtergrond.. Die baby? Dat ben ik.


Dank Arnika.......voor je leuke opdracht!
9 opmerkingen:

 1. Oh wat een mooie post, genieten. Ik heb altijd al een foto vanuit het midden van de lintenpaal van het pinksterfeest willen maken, wat mooi zo. Het paard, zo mooi licht en zacht en de regendruppels, prachtig en het glas met het mooie bloemetje, heel mooi. Het persoonlijke plekje in je huis raakt me, mooi dat je dat deelt. Lieve groet, Jane

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie paal met linten.
  Zo mooi, de bladeren en regendruppels.
  En het groene glas met bloemetjes.....
  MOOI!!! Vooral, omdat het bloemetje naast het glas ook op water drijft!
  Tja, je laatste foto raakte mij ook.
  Oja, last but not least...Wat een mooi paardje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. J ade zegt: mooie ster kan je zien in de meiboom. Ook de luchtballon vind ik heel erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beautiful series of images!! I really like the detail in the piece of wood, and the colorful clothes pins with the rain drops! Great shot!! The last image is very peaceful and thoughtful. Love the green leaves and glass!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig! Ik ben vooral fan van de foto met de wasknijpertjes met regendruppels eraan. Echt heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Madelief! Wat een mooie foto's heb je gemaakt! Wat een leuke foto sessies hebben jullie allemaal. Prachtig! Die van het paard vind ik super met dat licht! Heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie foto's :) Die meiboom, zo leuk om hem vanuit die hoek te fotograferen. Maakt het extra spannend of zo. Ik vond het ook heel moeilijk om blauw echt blauw te laten zijn. Toch wel echt een nadeel van fotograferen, er gaat soms wat moois verloren.. De foto van de wasknijpers is leuk! Heel bijzonder, moest eerst goed kijken voor ik doorhad wat het was. Leuk! En je bladeren (daaronder) die zijn ook heel mooi. De details, de compositie zo, met die drie bij elkaar. Zou er lang naar kunnen kijken. Het paard, ook zo mooi. Die blik, en het beetje vage van de foto, versterkt de blik alleen maar :).

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw zeg wat een prachtige foto´s!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Madelief, ik zie een talent hoor, je maakt mooie foto's en ziet wat ik bedoel. Het paard is mijn favoriet, ook door het licht langs zijn oog.
  IK vind de blauwe foto's goed gelukt, maar ook de details en in het blad zie ik toch echt patronen.
  Heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen