zondag 29 december 2013

Op wilskracht.Vanmiddag liepen wij een stukje........veel meer was het niet.
De bedoeling was anders, maar we vonden iets. Of liever gezegd: Lief vond iets.
En het moest mee naar huis. Hij wilde dat perse!
Een kilometer lopen is niet veel toch?
Maar als je dit dan mee terug moet nemen, wordt het een ander verhaal.

Puur op wilskracht werd de stam naar huis gerold.......op wilskracht.Ik liep voorop om de weg te overzien ;-), het verkeer te waarschuwen en de glühwein warm te maken.

Een tijdje geleden zag ik zoiets bij HAAR (nou.....tijdje....ik moest flink terugzoeken hoor ;-)) en ook bij ons zal binnenkort zo'n salontafeltje op wieltjes staan.
Eerst maar eens een tijdje te drogen leggen in de schuur en dan zien of we het oppervlak wat gladder kunnen schuren......

Het is toch ook mooi om straks blij te kunnen zeggen: 'Als jij er niet geweest was Lief, hadden we NOOIT zo'n mooi tafeltje gehad'.


I

Over hout gesproken.....
De nieuwe schaapskooi van Balloo is nu een kleine twee maanden geopend.
In het voorjaar keken we al eens......maar o, wat is het prachtig geworden.
In 2010 maakte ik deze foto van de oude schaapskooi, die later in vlammen opging.


De kooi is herbouwd in nieuwe stijl. Opener en lichter dan de vorige en met prachtige houten gebinten.
De herder was in het atelier bij een knappend vuurtje en wilde het liefst vertellen.......honderduit. 't Kan verkeren, dat maakte ik ook wel eens anders mee. De opluchting was groot. Na twee jaar in van die golfplaat-schuren lijkt alles weer een beetje bij het oude.Er liepen schapen in het zonnetje en het eerste lammetje lag al in het stro.......
En een bezoekje aan  de tuin leerde ons het volgende.......We hebben nog steeds (kleine) preitjes (kleine) winterwortels en een boel kervel (een soepje deze week)
O ja en nog steeds #@%&Snijbiet.
De buurman had wat oude pompoenen laten liggen, opengebarsten, maar prachtig oranje lagen ze daar in de kale tuin.

4 opmerkingen:

  1. prachtige foto's, heerlijke wandeling, met uitdaging, en ik ben benieuwd naar jullie salontafeltje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat ontzettend leuk!! Wij hebben er nog steeds veel plezier van en een erg leuke herinnering!! Haha, de beelden zie ik helemaal voor me. Best zwaar, maar zo te horen heb je daarna goed voor hem gezorgd. :-) Wij willen binnenkort ook bij de nieuwe schaapskooi kijken. Wat lief het eerste lammetje!! Zo te zien een heerlijke vakantie. Geniet! Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Geweldig, ik zit hier te rollen van de lach.. Wat is namelijk het geval: mijn Stuurman doet (of wil) ook altijd van die 'bullen' meenemen als we er ergens eentje zien liggen ;) Hoe vaak hij het al geprobeerd heeft maar hem uiteindelijk toch heeft laten liggen, ha ha! Nee, dat komt bij jullie wel goed met dat tafeltje :)

    BeantwoordenVerwijderen