zondag 22 december 2013

Kerstgevoel II

De reis is begonnen.......In Oosterbeek moet Lief nog aan het werk en Olle heeft ons Kerst-avond uitgenodigd om daar te eten (en dat is in Wageningen, hier vlak bij) dus we hebben de kerstboom alleen gelaten en zijn naar Oosterbeek vertrokken.
Wij zijn nogal van het 'gangen verdelen' tijdens de Kerstmaaltijd. Iedereen doet iets.
Bij Olle zorgen Lief en ik voor het voorgerecht en bij ons thuis doen wij de 'rondom-alles' gang. Dat betekent dat ik van alles meeneem van daar naar hier en van hier naar daar. Eerste Kerstdag rijden wij dan in alle vroegte naar Rolde.

Nu is mijn huis in Rolde echt niet groot en iedereen blijft slapen.
Vanavond ging de telefoon. 'Mam, kan Plezier ook mee komen? Dat moet gewoon. Ik leg je nog wel uit waarom'. Vanzelfsprekend kan Plezier meekomen.
Ik dank Plezier nu al. Want ineens is er het 'Kerstgevoel'. Natuurlijk kan er ook nog een 9e mee-eten en slapen. Opa moet gewoon zijn slaapkamer delen en er kunnen ook wel 4 personen in de voorkamer.
Plezier knutselt ook graag en ik heb lichtsnoeren genoeg.....Zij wil vast ook wel bloemenlichtjes maken.
Veel jeugd in huis, daar houdt mijn Vadertje ook van. Het zal een spannende sjoel-competitie worden.


Ik ben wel blij dat ik maar een heel klein kerstboompje heb gekocht. Dan hoeft er tenminste niemand bij de geit in de stal.
Ik hoop zo dat het windstil en droog is die eerste kerstdag 's avonds. Ik heb nog een heel stel geluksballonnen. En geluk? Dat kan iedereen goed gebruiken en een groetje aan de engelen kan nooit kwaad.

We zullen proosten op het Leven, mijn vader zorgt voor de champagne, misschien wordt er een traan gelaten, maar het zal goed zijn om daar met zijn allen samen te zijn.


3 opmerkingen: