maandag 4 november 2013

Van de regenboog en meer.....

Het viel me moeilijk om te bloggen de afgelopen week.
De storm op het plein, de storm in de klas en de storm in het leven van Hannah en haar Lief en dochter had zijn weerslag op iedereen die hen kent.
En dan vrolijk bloggen? Over wat dan? Het lukte niet.

En toch pak ik de draad weer op. Letterlijk.
Samen met haar dochter reed ik van school naar huis, het waaide nog flink maar de storm was gaan liggen die maandagmiddag. En daar......recht voor ons.....verscheen een ongelofelijk prachtige regenboog. Het cadeautje van de dag. 's Avonds zei ze het nog een keer. 'Die regenboog was wel een cadeautje hè juf? Jazeker, een cadeautje van de engelen.

De week weefde de dagen aan elkaar en ik zit weer 'gewoon' achter mijn laptop. Ik zit 'gewoon'  te haken en ik was 'gewoon' een weekend bij mijn Lief.

En ik realiseer me van uur tot uur dat 'gewoon' helemaal niet zo GEWOON is........

7 opmerkingen:

 1. Nee, in de heftigste tijden is gewoon niet gewoon; lijkt het nooit meer gewoon. Je kunt intens verwonderd zijn dat "het leven" buiten je om zo gewoon doorgaat. Auto's rijden, mensen bellen, in de winkels worden de karretjes volgeladen...terwijl in jou hart en het hart van dierbare anderen de wereld stil lijkt te staan. Tegelijkertijd kun je ook zo verlangen naar gewoon en ja, hoe bizar ook: het leven pakt de draad weer op....
  Een warme groet en een lichtje voor jou, Madelief - Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik voel me gevleid, maar het lichtje stuur ik echt door naar Hannah......echt. Ik voel me bijna bezwaard.....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ach, en toch blijft Hannah, Gewoon Hannah!
  En die regenboog, je zult het misschien niet geloven, maar ik zag hem bijna iedere dag!
  En mooi om te zien hoe je kleedje zich ontwikkeld!
  Hannah

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je beschijft het mooi Madelief en zo is het idd. Bijzonder die regenboog! Jouw haakwerk past daar prachtig bij...heel mooi. Lieve groet Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jeetje; ik schrok toen ik t verhaal via jouw blog bij Hannah las...net vandaag nu mijn man ook met zaag en bijl de omgevallen boom naast ons huis in mootjes aan t hakken is...Ik besef dat wij geluk hebben gehad en dat zo'n storm ook heel anders kan verlopen...Ik heb Hannah veel sterkte gewenst.
  groetjes Fleur

  BeantwoordenVerwijderen