Google+ Followers

dinsdag 26 maart 2013

De pahadehen op.......de lahanehen in......


Morgen gaan we een wandeling maken, een vrij lange wandeling. Er is een brief mee naar huis gegaan waarin staat dat de kinderen goede schoenen en jassen aanmoeten, een muts mee en handschoenen en een klein rugzakje met brood en drinken. Het voelt als een feestje en het is best ver. Een kilometer of 6 is het wel denk ik en ik loop samen met een moeder. Ze belde vanmiddag, of ik de weg precies wist. Nee, precies weet ik het niet, maar ik denk dat we er wel komen. De schaapskooi van Balloo is onze bestemming. We willen bij de lammetjes kijken. Na onze huizenbouwperiode, het vilten en breien en haken van de muts is wol wel een beetje 'ons ding' geworden in de klas. En omdat het schoolthema van de Stille Week is: 'Lente, nieuwe dingen en een nieuw begin' lijkt het me heerlijk om samen naar de lammetjes te gaan.


De oude schaapskooi die 2 jaar geleden volledig is afgebrand. De schapen hebben nu een tijdelijke behuizing, maar de schaapskooi (klik) wordt herbouwd.

Vandaag was een kind een beetje ziek. Zij is nog niet zo lang in onze klas. Ze is een klas 'overgesprongen' en moet flink aan de weg timmeren om aan te tikken.
Hoe prachtig verzonnen de kinderen dat er dan maar een bolderkar mee moest.....en dat ze die bij toerbeurt zouden trekken. Ze regelden het met de kleuterjuf en ik was trots op het plan.
Maar ja.......die kar moet natuurlijk ook terug naar school.........
Ouders zullen morgen zorgen voor de terugreis, mijn auto parkeren we voor schooltijd al bij de schaapskooi en er is dan vast wel een auto die een bolderkar mee terug kan nemen.
Je begrijpt het al, prachtig idee en juf  is na schooltijd druk met bellen.

Op het allerlaatste moment bedenk ik me dan dat het ook wel heeeeeeeeeeel leuk is om eieren te gaan verstoppen bij de schaapskooi. Ik ben niet zo goed in schema's en planningen, bedenk altijd van alles op het laatst. En dus langs de Balloohoeve voor verse eitjes. Zo vers dat we ze onder de kip vandaan halen.
Ze zijn prachtig, er zit zelfs een groen ei bij. Weer bellen, want ik heb er maar 14...... Een moeder heeft er nog 12 van haar kippen en dus hebben we genoeg. Nee, zij versiert ze ook nog wel.Ik vraag wel wat van ouders. Ze moeten maar even meebewegen en dat doen de meesten ook gewoon. Dat geeft een extra sfeer in de klas. Cake bakken? Ja hoor (we hebben er 4 morgen, mmmmm) en dus geen tijd voor het maken van de soep voor donderdag? Ja hoor, gebeurt ook! O, en die bolderkar? Er is een ouder die wel twee keer wil rijden en ja hoor, hij neemt ook thee en koffie mee........

De meeste kinderen kennen de schaapskooi van Balloo en de hei op hun duimpje. Als ik er op een zonnige zondag wandel kom ik er zeker een paar tegen. En toch vinden ze het  dus helemaal een super-uitje.
Weet je wat ze nu het liefst willen morgen?
Ze willen hun breiwerk meenemen en bij de lammetjes gaan breien. Moet ik dan toch de herder maar niet even bellen dat we komen? Het is dat ik geen foto's van de kinderen plaats op deze blog, maar het lijkt me een prachtig tafereel morgen. Ik doe verslag!

6 opmerkingen:

 1. Wat een mooi plan! Het zal vast een beeldig plaatje zijn die breiende kinderen bij de lammetjes. Met deze temperaturen zit ik normaal gesproken lekker bij de haard in het wolatelier te spinnen maar misschien kom ik er wel even bij met mijn wieltje;-) Groet, Titia

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zou leuk zijn als je er bent. Zijn er denk ik rond half 11......
   Groet,Madelief

   Verwijderen
 2. Wat ontzettend leuk! Mogen wij ook mee!!??

  BeantwoordenVerwijderen
 3. KLinkt als een heel fijn uitje!!
  En wat fijn de hulpvaardigheid van de kinderen onderling.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een fijne hulpvaardige klas is dit toch! Heel fijn dat de kinderen zo meedenken, en erg lief. Erg jammer dat ik dit uitje aan mij voorbij moet laten gaan, ik was graag meegewandeld, met fototoestel en baby ;-)

  BeantwoordenVerwijderen