Google+ Followers

maandag 18 februari 2013

Hoezo 'in de buurt'?

Vanmiddag scheen de zon en het was fris, maar heerlijk.
Wat kunnen zonnestralen op je gezicht je blik ineens verhelderen. Alsof er een sluier weggetrokken wordt. Ik verlang zo verschrikkelijk naar de lente!!

Goed, soms verfoei ik mensen uit een ander deel van het land omdat ze denken dat Assen en Harlingen erg dicht bij elkaar liggen.....maar ja, hetzelfde overkwam mij vandaag.

Oosterbeek- Ruurlo....half uurtje? Nou, vergeet het maar. En een Tomtom???? Vriend heeft er een, maar eigenlijk vertrouw ik meer op Google maps. Afijn, Tomtom besloot dat wij elk landweggetje tussen Doetinchem en Ruurlo moesten zien. Het was mooi weer, ik luister al dagen naar Daniël Lohues (Ten oost'n van de Iessel is een ei geen lege dop, in het land van de wiez'n doar komp de sunne op) en het zonnetje scheen hè?
Lente in Lennes tuin!

Lenne woont ronduit prachtig en doodstil. Een grote, enorme witte hond kwam ons blaffend tegemoet en hoewel beslist lief, moest ik stevig op mijn benen blijven staan, om niet omgegooid te worden.
Ze waren 20 jaar geleden zomaar uit Amsterdam verhuisd naar deze stilte en waarom? Tja, dit was het huis. Dit moest het worden.

Ik vind het dan mooi dat je, door 'zomaar' een mailtje te sturen omdat je 'zomaar' iets las over een Coburger schapenvacht, een paar dagen later samen door een tuin loopt en helemaal snapt van elkaar dat je spinvlagen hebt, verfvlagen, viltvlagen, pottenbak-vlagen...... Een schuur vol vilt, wol, keramiek en hoewel ze echt had gezegd dat ik een vacht mocht komen halen om te proberen en zelf al in geen tijden meer gesponnen had, bespeurde ik  ook weer enthousiasme.Dank je wel Lenne voor je mooie vacht. Ik weet nu al dat ik ergens in mei nog een vacht kom halen en dan een hele lichte......bewaar je die voor me?


Ik heb al best wat wolvrouwen ontmoet in mijn leven, maar achter deze wolvrouw staat een creatieve man. Hij doet iets in plexi-glas en maakte twee spinnenwielen van plexi-glas voor haar. Een grote en een kleintje, een reisspinnewiel. Want weet je? Als er afstanden per auto afgelegd moeten worden zit Lenne in de auto te spinnen. En dat is dus echt waar. Ik keek naar Vriend. Het kan allemaal nog veel erger schat, fluisterde ik.


Terug onder leiding van Tomtom....via Doesburg. Een mooi ritje en we vonden het in Nederland eigenlijk ook allemaal ineens veel te netjes. Veel snoeihout op stapels, overal fietspaden, verkeersheuvels, verkeersborden.....sloten geschoond, stoepjes geveegd. Waarom viel ons dat nu ineens op? Omdat wij ons stiekem al op zo'n stukje land waanden? Los van alles en iedereen? Met kipjes op het erf en een tuintje vol met sla? Met paadjes her en der en een vuurtje op het terras?

Thuisgekomen  spreid ik de vacht uit in het halletje, zodat 'ie een klein beetje kan indrogen.Opvallend veel lichte spinwol met donker onderhaar. Ik ben benieuwd hoe het worden gaat.
Vanavond even proberen!

3 opmerkingen:

  1. Morgen ga ik met de trein..., ik wil een plexi-glas spinnenwiel mee...!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat grappig zeg, dat je bij Lenne bent geweest, ik heb 2 jaar geleden een vacht bij haar gehaald. De natuurlijke kleur van de Coburger Fuchs schapen kan zo mooi zijn. En ik begrijp dat je nog niet echt in "spinkringen" verkeert, het kan allemaal veel "erger". En Lenne en haar aparte spinnewielen zijn bekend. Ik heb dik 7 jaar geleden het spinnen weer herontdekt, en sindsdien ook diverse ontmoetingen gehad. Groetjes, Gerda.

    BeantwoordenVerwijderen