zaterdag 18 oktober 2014

Ruzie op de berg.

In de Pyreneeën is een camping op een flinke heuvel.
De campig ligt net in Frankrijk nabij Cerèt.
Open tot 1 november. Ook niet onbelangrijk.
Redelijk goed bezet met Nederlanders en ik kan jullie verzekeren: Wij waren veruit het jongst.
Tijdens de rondleiding kon ik niet anders dan ooo en aaa zeggen.
Het was heerlijk weer, de plekken prachtig en we kozen er één met een behoorlijk uitzicht over het dal.
Een auto reed een lager gelegen weggetje in en de mevrouw van de camping ontstak in een 'Kssssj, weg wezen'. 
Op mijn vraag waarom ze dat deed meldde ze dat er tegenwoordig veel mensen ongevraagd op en langs het terrein liepen. Ze zochten paddenstoelen en zij wilde niet dat er iemand ongevraagd op 'haar' terrein kwam.
Paddenstoelen....en ik dacht meteen aan Hannah.
Stel je nou toch voor dat er zomaar in de Pyreneeën de paars-vervende paddenstoel te vinden zou zijn.

En dus trok ik mijn gympen aan en liet me van de heuvel zakken. Een stukje naar beneden ontdekte ik van alles.... en nam het allemaal mee.
Ik ben er van overtuigd dat het merendeel te eten is....maar ja.......ik weet dat niet zeker. En dan ben ik echt een schijterd hoor. 
De zonsondergang was mooi.....


....het piepkleine caravannetje stond prachtig...en de volgende morgen vroeg hoorde ik geritsel.


Twee dames met stokken en manden liepen langs de heuvel. Ze liepen naar de plek waar ik mij de dag ervoor naar beneden had laten zakken.
Ik versta genoeg Frans om te weten dat zij iets zochten dat er een paar dagen eerder nog had gestaan.

De camping-mevrouw had ze ook in het vizier....het was een heel circus. Er werd gepatrouilleerd en verteld dat ze moesten vertrekken. En bepaald niet vriendelijk. Dat leken ze te doen, maar een uurtje later kwamen ze toch echt met een mand vol paddenstoelen terug.
Die paddenstoelen van mij had ik al keurig in een zakje gestopt.
Zouden ze het nog redden tot het begin van mijn plantkunde-periode??
Daarna mogen ze echt bij Hannah in de verfpan.

Wat wij daar nu deden? In de loop van de week zal het duidelijk worden.
Ik heb gekozen voor het niet-chronologische verhaal. Als juf heb ik de neiging het keurig in overzichtelijke brokjes te verdelen. Goed uit te leggen.....en vooral helder te zijn.
Nu dus niet. Ik heb vakantie ;-).10 opmerkingen:

 1. Heerlijk...ik ben benieuwd ;)!! Lieve groet Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. :) Ik ben ook benieuwd! Succes met het voorbereiden van je periode (heerlijk!) en ik stuur je nog een boekje over de vindplaats van het mos - ik was het "kwijt" maar vond het terug in een stapeltje ;) Ik hoop dat je Zweeds in orde is :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat geweldig héy, Franse paddenstoelen! Ik ben ook al heeeeeel blij als ze rood, blauw of groen verven, Want die zijn er ook! En volgens mij zijn de paddenstoelen op dat blauwe kleedje (het eetbare) eekhoorntjesbrood. Moet je eens gaan kijken op de schappen bij de appie..... die zijn geld waard. Natuurlijk waren die vrouwen ontstemd dat hun 'goud' verdwenen was;-))
  Hannah

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou het is maar goed dat je een schijterd bent. Hoorde van de week op de radio een programma over eetbare paddenstoelen. Dat je er toch echt wel heel veel verstand van moet hebben, want dat bij een kleine vergissing een gruwelijke dood volgt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijke camping lijkt me dat! Zou het adresje wel willen! Wij trekken binnenkort een weekje naar de Drome... camping la Magerie... lijkt me ook een leuke...Ook met ons caravanneke.. een ietsiepietsie grotere dan die van jullie... omwille van de 2 honden die mee zijn... Geniet nog van la douce France!
  En zoals Bertiebo hier zegt : oppassen met die paddestoelendingen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. http://alcomu.monsite-orange.fr/
   Voor een weekje is het een beste afstand hoor, die Pyreneeën. Je kunt er niet zwemmen, maar wel naar de zonsondergang kijken met een wijntje en een kaasje......

   Verwijderen
 6. Een nationale sport in Frankrijk, paddenstoelen zoeken. Vooral in de weekenden om deze tijd van het jaar zie je overal mensen het bos in gaan, auto's geparkeerd langs de weg. Ze zijn niet te stuiten! Ik heb geen verstand van paddenstoelen, doe er dus niet aan mee. Alhoewel, ik kan met mijn gevulde mandje naar de pharmacie gaan, daar worden ze gratis gekeurd.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat zal Hannah blij zijn met de paddenstoelen in het vooruitzicht.:)
  En geniet maar lekker van de vakantie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel bijzonder dan als ze er zo veel moeite voor doen... Veel plezier ermee! Hier wordt dat ook veel gedaan, leuk is dat. Er staan ook mooie tussen ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ohh.. wat heerlijk dat je nu in de Pyreneeën zit, wow wat heerlijk :) (Eigenlijk ben ik gewoon natuurlijk stinkend jaloers, haha) Wat een geweldig verhaal over die paddestoelen, wordt vervolgd ??

  BeantwoordenVerwijderen