maandag 20 oktober 2014

Hoezo geopend?

Vanuit de Pyreneeën besloten we dwars door Frankrijk te trekken.
Waarom?
Dat hadden we nog nooit gedaan en dat is een goede reden.
De Dalai Lama zegt zowiezo dat je jaarlijks ergens naar toe moet gaan waar je nooit eerder was.
De brug bij  Millau.....


en doorrijden tot de Auvergne.
Om Cantal  te eten. Ik ben dol op ALLE Franse kaas die er bestaat moet je weten.Enne....volgens het boekje van de bieb was er in Faverolles een  Nederlands gezin dat 6 campingplaatsen had.
Tot 1 november..........
Ze boden ook plaats aan jongeren die even een time-out nodig hadden.
Dat vond ik een mooie gedachte.

Maar de luiken waren dicht en de buurman wist me te vertellen dat de familie eind augustus al naar Nederland was vertrokken.....
Tja, het campingboekje was al 5 jaar oud. (Mijn vader waarschuwde daar altijd al voor.Hij keurde campings voor de ANWB en vond dat ik altijd met een actueel boekje op pad moest.....)
Of er dan nog een camping in de buurt was.
Ja, in het dorp wist hij er één.
Wij hobbelden over D-weggetjes (en die zijn slecht), maar in het dorp van 20 huizen, een kerk, bakker, kroeg en gemeentehuis was de camping dicht.
En dus hebben wij de pootjes voor het gemeentehuis uitgedraaid. Er stonden twee campers met Fransen die zeiden dat het heus kon. Dat het veilig was.

Ik stond te koken en ineens realiseerde ik me met schrik dat ik 'gelukkig' een heel gewoon blank mens ben. Dat best een beetje Frans spreekt en vriendelijk en voorkomend is. Was ik ook zo zomaar welkom geweest als ik tot een ander volk had behoord?
Ik was er van slag van.
Van die gedachte......
De Roma's hebben het heel wat zwaarder als ze zomaar ergens een nachtje hun pootjes willen uitdraaien.Of ik goed sliep? Mwah......maar we hadden wederom een prachtig uitzicht en het kostte natuurlijk helemaal niks. 
O ja, in dat dorp hadden ze ook een openbaar toilet, en zo schoon....dat was werkelijk geweldig.
De volgende dag vers brood en vroeg weer op pad. 

Ineens is het herfst geworden.
Zomaar.....Ja, ook in de Vogezen ;-).
6 opmerkingen:

 1. Ik herken je gevoel over "gewoon" zijn...Zó jammer en zo verdrietig dat het een rol speelt.
  En over actuele campinggidsen in deze tijd van het jaar; mijn ouders komen deze week terug uit Spanje -met auto en caravan en ook al hebben ze alles actueel - het blijft spannend (en dat vind ik dan ook weer, want het is nogal wat voor mijn vader van 81 om in 4 dagen naar Hengelo te rijden...een goede rustplek is dan op z'n minst gewenst).
  Je bent er wel echt helemaal uit geweest!
  Fleurige herfstgroet - Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Boeddha heeft groot gelijk! Allez, het avontuur tegemoet :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier was het tot en met vandaag nog helemaal geen herfst (op wat gekleurde blaadjes na). Ik zou het wat vinden zeg, zomaar ergens overnachten... ben een scheiterd hahaha durf niets.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat lekker om erop uit te trekken in de herfstvakantie en kamperen voor het gemeentehuis,..dat hoef je hier in Nederland niet te proberen denk ik. Wat heerlijk dat het daar wel kon!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Inderdaad voor de roma;s ws onmogelijk....mooie gedachte! X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ook weer zoiets typisch Frans, een openbare toilet in bijna ieder dorp, hoe klein dat dorp ook mag zijn. En dan wordt het ook nog zeer regelmatig schoongemaakt, ik zie het vaak doen in mijn omgeving daar.

  BeantwoordenVerwijderen