maandag 6 oktober 2014

De Draadjes-deken.

In juli, vlak voor ik op vakantie ging blogde DRAADJES over haar huis.
Mijn oog viel meteen op de roze/rode deken die over haar bankje lag (en daarna over het slapende hondenbeest ervoor ;-))
Wat een oplossing voor al die net te dikke wol, zelf gesponnen en zelf geverfd met cochenille en meekrap.
En dus verzamelde ik alles wat ik aan roden, rozen  en aardetinten had en nam die mand mee naar Frankrijk. Daar ben ik ermee begonnen.


'De Draadjes-deken'.

En nu is'ie af.
En Hannah zeurt steeds dat ze 'm wil zien ;-).
Wanneer ik er over blog en dat ik 'm anders mee naar school moet nemen.
Maar dat bloggen.......ach ik weet niet......het lukt me momenteel niet zo goed.
Ik ben niet zo tevreden over foto's die ik maak.
Ben te druk op school, in mijn hoofd of met niks.
O ja en met handwerken natuurlijk.
En trouwens ook met niet-roken. Daar ben ik ook vrij druk mee.
Ik moet verschrikkelijk veel bedenken op het moment vind ik.


Dat eindeloze simpele breien of haken brengt mijn hoofd wat tot rust en dus maak ik kilometers.

Afijn.....om een lang verhaal kort te maken.....
Een roze-rode maandag:Ik heb lange stroken gebreid, vier in totaal. Daarbij ben ik steeds begonnen met vijf recht en geëindigd met vijf recht....Dat zag ik bij Draadjes en het leek me makkelijk bij het aan elkaar zetten.


Het gehaakte randje tot slot. Daarvoor kocht ik wol bij Knitted Knots......dat kun je daar per gram doen en zelf op bolletjes wikkelen.


Strepen....veel eigen gesponnen wol, maar ook bolletjes van ooit eens gingen erin.


Hier is 'ie dan.....Ik ben er blij mee, maar moet nog een avondje draadjes wegwerken. Draadjes met een kleine ' d ' hè? Dank je wel Anja, voor je inspiratie.

De restanten gaan nu definitief op de post. Want Draadjes moet je weten, breit zich ook een slag in de rondte....en ook weer rood/roze.
Kijk maar HIER.
Heb jij nog rode of roze wol? Neem maar contact met haar op. Misschien kan ze nog wol  gebruiken.

En verder?
Ach, mist kan ook betoverend zijn. In je hoofd niet zo, maar op het land? Tjonge!!
De laatste cosmea pluk ik nu. Het staat niet lang meer, maar dahlia, zinnia's en afrikaantjes maken veel goed. Elke dag zijn er nog bloemen te plukken. 
Dat is fijn.


9 opmerkingen:

 1. WHAAAA, ik vind haar heeeel erg mooi! Die deken hé! Zo één waar je meteen onder wil kruipen als het buiten miezert en mistig is! Nu dus. Precies op tijd klaar!
  Dag Hannah

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow - echt heeeeel mooi geworden! En inderdaad ook zo lekker warm en knus - een heerlijke koesterdeken. Goed gedaan joh! Dat gehaakte randje maakt het wel helemaal af. Ik denk dat ik me door jou laat inspireren en de deken van Mirjam (mijn dochter) ervan ga voorzien.
  Toevallig - :) - ben ik vandaag met jouw bolletje IJslandse wol begonnen en ook die breit heel lekker warm en is prachtig rood rood. Ik ben trouwens helemaal opnieuw begonnen omdat ik de kleurverdeling van wat ik had met wat ik kreeg niet mooi vond voegen - te onrustig.
  Wel fijn om weer een blog van je te lezen hoor! En echt knap dat je het volhoudt om niet te roken. (Mijn oudste zoon is gestopt en die is er zelfs behoorlijk hyper van, zegt 'ie.)
  Sterkte met alles wat moet of wat je hoofd vult: alles één voor één en rustig blijven ademhalen - af en toe achterover hangen, terwijl je eigenlijk drukdruk bent, kan heel verhelderend (mmm - louterend zelfs ;) ) werken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige deken, wat heerlijk om onderte kruipen! Hij/ Zij ziet er ook zo fijn groot uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Niet zo tevreden over de foto's die jij maakt????? ikkeniebegrijpen! Oh..kijk eens naar de 'mist'foto's...prachtig! En dan je deken....ben ik helemaal flieft op! Heerlijk...meteen zin om ook zoiets te gaan opstarten. Wat zullen jullie daar een plezier van gaan krijgen deze winter. Hé gezellig om weer iets van je te lezen!!! Liefs Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk zo'n deken! Dat jij zoveel wol over hebt voor een hele deken geeft wel aan dat jouw voorraad iets uitgebreider is dan die van mij ;-) En jouw productiviteit ook op dat gebied. Wel blijven bloggen hoor. Het komt wel weer. En ik vind niets mis met je foto's. Bloemen in de mist, prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oogverblindend mooi!
  Je deken
  De mist
  De bloemen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh madelief wat een prachtige deken en wat een mooie foto...ha ha echt hooor ,en ja rode draadjes heb ik al naar draadjes gestuurd hoor super leuk idee maar van deze deken krijg ik ook weer inspiratie.lieve gr marloes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind je foto's erg mooi. En je deken ook. Hou vol hè!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jee Madelief, wat een prachtige warme wollige deken is dit geworden!!! Echt super!! Complimenten hoor, ik ben er WEG van :)

  BeantwoordenVerwijderen