zaterdag 16 augustus 2014

Ja, ik VIND er wat van!

(Van Pinterest ;-))


Weet je wat mij nou heerlijk lijkt?
Gewoon zo......snurkend in zo'n strandstoel.
Je nergens om bekommeren.
Nergens iets van hoeven vinden......

Jemig, wat vínd ik veel zo op een dag.
En zeker de laatste week.
Dat de kippen gestresst zijn, dat het weer tegenvalt, dat het te hard waait, dat ik veel te veel moet,
dat iemand te nors, te effen, te blij of te onverwacht reageert.......
Pff, ik word soms moe van mezelf.

Hebben jullie ook Pinterest?
Ik wel en al een behoorlijk tijdje ook.
Pinterest is natuurlijk gestoeld op het principe dat je elkaars prikborden bekijkt en daar dan leuke ideetjes opdoet en die op je eigen prikbord plaatst.
Dat is het idee.......
Maar ja, hoe doe je dat dan?
Pin je klakkeloos een heel prikbord van een ander over?
Doe je het bescheiden met zo hier en daar een plaatje of een ideetje......
Er zijn geen vaste regels voor, maar op de een of andere manier vind ik dan (ik vind weer iets) dat er ook een soort, nou ja.....fatsoens-norm is. Je doet dat enigszins bescheiden....
De laatste week is er iemand  die als een waanzinnige langs mijn borden gaat.
Alle werk-gerelateerde pins worden gepind.
Al wel 100 zo onderhand denk ik.
(Je kunt dat rechtsboven zien.....hoeveel pins er gepind zijn. Dat bleef eigenlijk altijd zo tussen de 1 en 10.....maar nu spreken we over 23....44....en allemaal door dezelfde persoon)
Dan zou je denken....VOLG me dan. Maar dan wordt natuurlijk wel duidelijk dat sommige prikborden wel erg op elkaar beginnen te lijken. 
Eigenlijk vind ik trouwens dat je, wanneer je dagelijks een paar honderd pins pint....nou ja....nee, ik houd mijn mond, ik vind daar helemaal  NIKS van. 
....
En weet je nu wat het meest bijzondere is??
Ik ken die persoon heeeeeeeeeeeeeeel goed.
Het is ook een juf (en geen collega van school hoor).
Maar ja....zij kent Madelief niet ;-).
En dat vind ik dan dus weer een beetje ingewikkeld.
Moet ik het zeggen? Moet ik maar zwijgen?
Zie ik ineens mijn afrikaantjes-mobiel op haar prikbord en denk ik dat zij niet weet dat ik die gemaakt heb.
En ze kent me......
Te zot voor woorden.
Eigenlijk ken ik haar ook zo goed, dat het vreemd is om het niet te melden.
En toch heb ik dat nog niet gedaan. Terwijl het me ook een beetje .nou nee.....gewoon ergert....

Oké..... zelf ben ik ook best een beetje druk.
Wel gezellig hoor, maar een beetje druk.
Want een week geleden stopten Lief en ik met roken.
MET WAT??
MET ROKEN!!!
Dus.

Ik dacht, ik zeg er mooi niks van, eerst maar eens de eerste week door.
Maar nu weten jullie het.
IK ROOK NIET MEER!!!!
En misschien vind ik daardoor overal wel een beetje méér van dan normaal.
Ik hoop oprecht dat dit gevoel binnenkort iets minder wordt.
Dat ik weer rust en ontspanning kan vinden zonder meteen ergens iets van te vinden....
en die strandstoel en krant en slapen met open mond....oh, dat lijkt me nou zo heerlijk.
Je nergens om te bekommeren.
Nergens iets van vinden.

Wat vinden jullie daar nou van?


18 opmerkingen:

 1. Nou eerst moet ik erg lachen, vooral om die laatste foto.... ZE lijkt op iemand;-)) Pff en dat gepin, ja ik begrijp dat je daar van alles van vindt! Ik denk dat ik zou vertellen wie ik was..... Moet je je voorstellen hoe ze zich zal schamen. Ach, maar daar heb je ook weer niks aan. Misschien kan je ook gewoon nog even naar het strand... een heeeeele dag, in die strandstoel zitten...nou ja, bijna een hele dag!
  Maar voorlopig al een hele week zonder. KNAP!
  Dag Hannah

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nergens iets van vinden... heerlijk lijkt me dat!
  In ieder geval deed jouw verhaal me glimlachen, toen ik net nogal chagrijnig thuiskwam..(teveel wind op de fiets o.a. ;-)
  Dus in ieder geval bedankt voor je blogje en ik
  wens je succes met al dat gepin ! (zeg het niet te pinnig he, tegen dat juffie :-)
  Groetjes Merle

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi hi wat een verhaal. Ik voel me opeens bijna bezwaard. Ik kijk ook op andermans pin(prik) bord,voorla als ik wat zoek...en soms haal ik er iets af,maar zo erg nu ook weer niet. Heb zelf ook nog geen pinboard,terwijl ik dit wel zou willen...maar na het lezen van je verhaal....Maak je niet druk,zie het positief en zeg het gewoon een keer tegen haar,op een niet al te 'pinnige'manier! Succes met jullie goede voornemen, Het plaatjes erbij is geweldiggg.Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh jee, wat een gedoe! Tja, hoe zeg je dat nou tegen haar...
  Ik denk dat jij vast heel positief uit de hoek komt ;) Dat je haar zegt hoe vereerd je bent dat zij al jouw pins deelt (zeg je dat zo?) of pikt.. "Wat leuk", zeg jij, "dat je al mijn foto's gepind hebt, wat leuk dat jij ze ook zo leuk vindt"!! En wie weet, worden jullie dan samen heel blij!
  Ik had het eens op mijn blog. Toen zag ik bij iemand anders ineens allemaal dezelfde dingen als op mijn eigen blog. Ook zo iets...
  Gelukkig pin ik niet. Ik vind het eigenlijk niet zo origineel. Dus jouw probleem heb ik dan weer niet..
  Misschien gewoon niet meer pinnen? Stoppen met roken en pinnen.. of is dat ietsje teveel van het goede?
  Ach, in ieder geval nog een fijn weekend en heel veel plezier maandag!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb wel pinterest en soms kijk ik eens op de beginpagina en dan zie je wat volgers die dag gepind hebben. Dat is soms ook ontzettend veel! Zou het verslavend werken?? Ikzelf zoek soms weleens iets leuks op maar tis zó veel...beetje teveel voor mij. En die mevrouw...tsja...ik denk toch dat je een échte bewonderaar hebt, een fan! Haha..hoe leuk is dat!! ;) Maar ik snap dat je het moeilijk vindt om dat te zeggen. Je zou kunnen zeggen dat je het grappig vindt dat ze zoveel pint van jou...ach nee...dat komt dan vast niet echt over en dan voelen jullie je beiden ongemakkelijk.
  Kun je bepaalde borden misschien afschermen? Dat zij niet alles kan pinnen? Of is dat nou juist de bedoeling van Pinterest..zou ook kunnen. Nou ja..in ieder geval vind ik je rookvrije week heel knap! Liefs Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke tip voor de aanpak van Villa Zeezicht! En het ook met haar eens dat het op veel grotere schaal voorkomt; ook in de "echte" wereld. Wel zeggen want anders wordt de situatie misschien vervelender dan nodig is.
  Respect dat je gestopt bent! Mijn enige kind dat rookt, probeert het ook en ik zie de neveneffecten ;) Houd stand en vertrouwen ;)
  Veel plezier a.s. maandag en een heel mooi nieuw schooljaar gewenst! En als je voor de plantkunde wat rendiermos uit het Hoge Noorden wil, dan heb ik nog wat liggen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach wat vind ik dat nu weer allerliefst van je!! Je hele bericht hoor, maar ook van dat rendiermos.
   Dat wil ik wel graag.....kun je het een beetje platdrukken in een envelop? Echt uit het Hoge Noorden.....
   Ach....het zegt ook iets over mezelf hè, dat van dat pinnen. Mijn ergernis, die gedachtes daarover.
   Ik ben haar maar gaan volgen.........
   Dan je wel voor je succeswensen.

   Verwijderen
  2. Ja, het zegt iets over jezelf - maar dat is juist mooi! We zijn soms ook wel wat bang - misschien - om onze ideeën en inspiratie los te laten in de wereld. Alsof we het dan kwijt zouden zijn. Ik merk steeds meer dat het omgekeerde het geval is. Loslaten, aan de wereld schenken en vervolgens merken dar er in de vrijgekomen ruimte iets nieuws ontstaat/kan ontstaan - voor mij dan, want wie zal zeggen of het echt "nieuw" is!
   Ik stuur je een gevulde envelop en zal er wat geografische gegevens bij doen. Het mos komt namelijk uit de zuidelijkste fjäll die Zweden rijk is en dat is tevens het zuidelijkste leefgebied van de Sami - en dan ook nog oeroud gesteente maar dat is voor volgend jaar ;)!

   Verwijderen
  3. Wow, dat wordt een cadeautje, dat voel ik aan alles. Zal ik jou dan eens een mooi zakje vol rijkdom sturen?? Dat lijkt me dan leuk! En je hebt gelijk.....ik hoef alleen maar die spreuk van Boeddha te lezen en weet wat me te doen staat....loslaten....
   Maar ik schreef het haar hoor. Het voelde zo niet goed.....
   Dag, Madelief.

   Verwijderen
 7. Ik roep uit volle borst AMEN! Helemaal mee eens gewoon niet te veel zaaien en oogsten op pinterest haha maar ik heb er ook zo'n pinner tussen zitten :) X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind het heel goed dat je gestopt bent met roken. En ik word nu wel heel nieuwsgierig naar jou op Pinterest. Waar kan ik je vinden? Of wil je niet gevonden worden. Dat vind ik ook goed hoor

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Super dat jullie gestopt zijn met roken. Ik rook nu al 11 jaar niet meer ( en ik rookte een pakje per dag ! ). Zo fijn dat je niet meer afhankelijk bent van zo'n stinkstokje. Mijn zoontje van 5 noemt het ook Viezeretjes.
  Ik ben gestopt met Pinterest, en ook met IG trouwens, want ik werd een beetje gek van mezelf om steeds maar weer op mijn smartphone te loeren. Toch doe je er hele leuke ideetjes op. Ik weet niet of ik het zou melden aan degene die je pins overneemt. Ik weet niet hoe jullie relatie is en misschien wil je het ook wel gewoon lekker anoniem houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Als jij pint vanaf je blog heeft ze je zo gevonden! En dit wellicht al wel gelezen?
  Oh ja ik vind roken stom! Dus houd vol :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. HAHA! Ja, roken is wel het stomste dat er is. En dat vond ik ook al heel lang. Nu heb ik niets stoms meer, jij wel? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Haha, ik vind ook overal wat van. Blog daar ook wel eens over ;-) Ik probeer het niet te doen hoor, ik probeer vooral eerste indrukken los te laten en open te staan voor de 'andere kant' van de pannenkoek. (Al is een pannenkoek nog zo plat, hij heeft altijd een andere kant).
  Goed dat je gestopt bent met roken! Ik ben momenteel 11 jaar gestopt, daarvoor rookte ik 8 jaar 'tenminste' een pakje per dag. Blauwe Gauloises of 3/4 shag. Niets voor mietjes ;-) Ik heb een tip voor je: gewoon doorgaan. 't Is helemaal niet leuk om te stoppen, en oh wat kom je jezelf tegen, en dan jezelf overwinnen....... juist het is net als een berg op fietsen hahaha. Flauw ben ik. Maar er komt een moment dat je er niet meer constant aan denkt, dat je zelfs niet meer constant aan eten denkt en dat je mensen tegen komt die wel roken en denkt: gatver wat stink dat. En dan ben je er dus vanaf. :-D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel iedereen!
   En dank je wel Sanderijn. Tja, dat fietsen. Ik moet een nieuwe fiets. Mijn fiets is gejat hier uit de schuur.......En die van die pannenkoek, die houd ik erin. Ik ga vooral proberen om open te staan voor de andere kant van de pannenkoek....dus.

   Verwijderen
  2. Ik snap ineens je post veel beter..... Iemand had plots 221 pins van mij gepind. Hoeveel? Ja, zoveel dus. Een erg actieve pinster, zou het dezelfde zijn?

   Verwijderen