zaterdag 21 juni 2014

wij 'loomen' ons het jaar uit.

Het jaar zit er bijna op.
De kinderen hadden nog een Cito-toets te maken....
en ze maakten hun borduurwerken af.
Buiten alle dingen die er zoal moeten gebeuren aan het eind van het jaar
gaat het over loomen.
Het woord rage kwam voor in de Cito spelling en ze hadden geen idee wat dat betekende.
Tot ik het aan de hand van 'loomen' uitlegde.
Dat snappen ze.

En hoe!


De een gaat voor de kleur, de ander voor de hoeveelheid.
Er zijn ook kinderen die voor steeds moeilijker gaan.
Jongens en meisjes.......en ik vind het leuk.

8 opmerkingen:

 1. Juf heeft nog niet gedaan....wel een dag één om gehad, maar ik vindt het een zweterig gebeuren......een mooie regenboogketting. Dat zou een optie zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zoonlief heeft twee loombandjes gekregen van een vriendje en een nichtje. Hij doet ze niet om, bang dat hij ze kwijt raakt. Ik vind het een leuke rage, maar heb het zelf niet gekocht. Het ziet er kleurrijk uit, inderdaad zowel bij jongens als bij meisjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vandaag hoorde ik een meisje aan haar moeder vragen: mam..mag ik vanavond vroeg naar bed?? en mag ik dan in bed nog even loomen??dat vind ik namelijk het allerleukst..in bed loomen! ;) Geweldig toch!!! Lieve groet Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. L. kreeg vandaag voor haar verjaardagfeestje zo'n ding. Meteen uitgeprobeerd natuurlijk. De regenboogkleuren schieten om onze oren. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het ook heel leuk vind om te doen. Wel een hit hier, alhoewel de concentratie nog maar van korte duur is. De eerste rage die we meemaken! haha, schoolgaande kinderen nemen heel wat 'mee naar huis'. Ook leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En L. zoekt nog geen voorbeelden op youtube natuurlijk. Dat moet jij dan maar doen en het haar leren. Bij mij in de klas doen ze niet anders, hoewel er ook een boek is. Ja, ik vind het erg leuk dat gepruts.....ook de vaktermen die ze eruit gooien. Madelief.

   Verwijderen
  2. Die vaktermen zijn inderdaad grappig, zei een ander meisje op haar feestje..O ga jij nu de vissengraat doen? hahaha ik had net het ding in mijn handen! Ik kijk inderdaad even op youtube! Goed idee. Vanochtend zei L. 'Mama mag ik alvast en naar beneden (half 7 op zondag!!) , ik heb zo'n zin om te loomen...concentratie wordt steeds beter! Zus, pop en knuffelpoes hebben er ook al één! Nu krijgt papa één!

   Verwijderen