dinsdag 10 juni 2014

En zo heb je ineens kippen.....

Een paar weken geleden bedacht mijn Lief dat kipjes toch wel heel erg leuk zouden zijn bij hem thuis. We hadden een heel stuk onkruidvrij gemaakt met de bedoeling er pompoenen te planten, maar ineens leken kippen toch een stuk leuker. 
Had hij ook nog een soort van vrouwen in huis.Nu wil ik dat hier ook al een hele tijd, maar dat gedoe met hok en ren en timmeren enzo.....
Ach en nu de kinderen de deur uit zijn, kan ik ook zo heerlijk de deur achter me dichttrekken en gaan......en hoef ik geen oppas voor dieren te regelen.
Ooit hadden de kinderen stiekem een mannetjes- en vrouwtjes- konijn bij elkaar gezet.
Hadden we er ineens 5......en die moesten allemaal in een apart hok.
Ik herinner me zelfs dat ik samen met het laatst overgebleven konijn wel eens ging logeren....
omdat ik geen oppas kon vinden.
Reed ik daar met mijn net te kleine autootje en net te grote hok naar Delft.
Of dat moment dat je met een oud konijnen-beest  naar de dierenarts gaat en voor 50,- antibiotica krijgt.
En een week later alsnog 17,50 betaalt om het beestje in te laten slapen....dat herinner ik me nog goed.
Wij hebben heel wat wakes gehouden bij stervende kippen.
In een mandje, met stro en kaarsjes. En dan gingen de kinderen het weekend naar hun vader en moest de stervende kip mee. En ik maar hopen, dat ie daar voorgoed de ogen zou sluiten......Dus eh.......geen kippen was op zich ook wel prima.
Maar ja.....Lief  bedacht zich geen moment. Hij struinde internet af en in een mum van tijd had hij hok, voer, 4  kippen. Een mevrouw in Zoetermeer had ze aan haar man gegeven.
Voor zijn verjaardag. Maar die wilde ze niet. Ze had ze uit Veenendaal gehaald.


De kippen kwamen (Veenendaal-Zoetermeer-Oosterbeek), legden 4 eitjes op een dag voor hem en hij genoot ervan.
Maar nu......moet Lief verhuizen. En het is nog niet duidelijk wanneer en waarheen.Maar de kans dat die kippen dan geen tuin hebben, of dat er geen oppas in de buurt is, is best groot.


En dus heb ik nu kippen...
en een hok (neu....dat timmert Lief)...... en eitjes (en die verzamel ik)......
Drie kippen heb ik, de vierde paste niet in het hok en tracht nu te wennen bij Hannah.
Ze geeft me van uur tot uur een update en na een moeilijke start in de ren met alle kippen, scharrelt ze nu samen met Koezie, Liefje en Duifje op het grasveld. Juffie schijnt ze te heten (na ja.......).
De kippen hier had ik  al Jut, Jul en Joca gedoopt.......de drie J's.....met op afstand dan de vierde J.

En weet je? Als ìk nu wegga, moet ik bedenken wie er voor de kippen zorgt.
Oppas regelen........
Het kan verkeren hè?

11 opmerkingen:

 1. Oooooooh jee en ze lopen je vingerhoedskruid omver te graven. Dat is giftig hé, ik weet niet of dat ook voor kippen geldt, maar als ze morgen gek doen, dan weet je waar het van komt;-) Die bovenste witte is leuk!
  Hannah

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En ik zag het.....maar ja, ze eten het zo gulzig.......dat ik dacht dat ze het ook maar gewoon zelf moeten uitzoeken.....rondom het hok hadden we alles weggehaald, maar je, ze gingen aan de scharrel hè?

   Verwijderen
 2. hihi...zo leuk dat oplettende oog van Hannah ;)..dat zou mij nou niet echt opvallen..dat van dat vingerhoedskruid. Maar wel een leuk verhaal Madelief...en oppas...misschien een kind uit je klas die dichtbij woont? Vinden ze vast geen straf ;) Lieve groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh leuk kipjes. Ik hou daar wel van dat getok en gescharrel en als bonus ook nog verse eitjes.
  Grappig, dat jouw kipjes uit Zoetermeer komen, had ik ze bijna voor je mee kunnen nemen, want ik reed gisteren naar Drenthe. ( ja, ik woon dus in Zoetermeer)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hahaha, dat verhaal zie je al van mijlenver aankomen hè?! Ik snap dat hoor, de deur dicht kunnen trekken zonder oppas te regelen. Wij hebben katten, die kunnen wel heel even alleen. Eten ze maar een muis ofzo. En anders woont mijn moeder dichtbij. Maar ja, die vakanties hè, wat doe je dan?!

  En ik wil best af en toe eens voor oppas spelen hoor, laat maar weten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Da's een superaanbod, want ergens moeten we nog op vakantie hè? Ik trek aan de bel als het nodig is. Dank je, Madelief.

   Verwijderen
  2. Ik weet niet of ik hét antwoord ben hoor, wij zijn vrij veel weg deze zomer. 2,5 week kamperen en ook nog een week naar de schoonouders. Maar als ik thuis ben doe ik het graag!

   Verwijderen
 5. Zo zijn wij ook aan onze 2 kipjes, Bep en Truus, gekomen, via via. Ik had nog niet eerder kipjes gehad, maar ik ben helemaal om! Zo gezellig en ze zijn zo lollig! De verse eitjes zijn zeker een bonus.
  Veel plezier met jou koppeltje!
  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ohhh wat leuk! En wat zijn ze mooi!
  Gezellige boel, die kipjes in de tuin, ik van het zachte getôôôk ook altijd zo leuk!
  'k Zou ook wel kipjes willen, maar onze tuin is niet zo groot, helaas!
  Veel plezier met jullie kipjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo leuk kipjes! Hier passen de buren op in ruil voor de eitjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hahaha..hier wilde mijn lief ook kippen. Die kreeg hij toen van zijn vader. En wie is er heel druk mee.....je raad het al :) Ach het is er nu nog maar één en die loopt lekker los door de tuin , legt bijna nooit eitjes en komt af en toe even bij de tuindeur gedag tokken. Toch wel leuk die kippen...

  BeantwoordenVerwijderen