Google+ Followers

zondag 21 februari 2016

Wij deden een dagje sap......(mèt recept).


Wij deden vandaag een dagje thee en sap.
Er zat een beetje een schoonmaak-idee achter.
Gewoontes doorbreken, dat kan voor niemand kwaad.
We begonnen met zuurkool-sap en na die fles eentje vol bietensap.
 Tot slot nog een fles wortel-appelsap. 
Met zijn tweeën hè?
Verder liters en liters thee en tot slot
van deze dag een theelepeltje bio-bouillonpoeder
met warm water.
En ik ben daar niet echt goed in.
Ik kan soms een halve dag niets eten, maar als dat dan de bedoeling is
lukt me dat erg slecht.
Het weer zat ook niet mee hè?


Toen het donker werd, was ik er helemaal klaar mee. Ik weet het, het is buitengewoon kinderachtig.
Een dag....gewoon één dag niet eten. Tssss.
Maar ik had  gisteren ingrediënten gekocht voor een heerlijke salade en die moest ik maken.
Wij waren namelijk in Zwolle en naast museum de Fundatie (waar we ook waren) zit een prachtige natuurvoedingswinkel,
GooodyFooods. (KLIK)
En daar was een proeverij.
En daar zijn wij altijd voor te porren, voor proeverijen.

Umeboshi pasta had ik nog nooit gegeten.
Het is een pasta van  Japanse gepekelde pruimen.
Het heeft iets fris-zoetigs en ook citroenerigs.
Het  is niet goedkoop, maar je doet er lang mee.


En wisten  jullie dat je radijsjes in kleine plakjes kunt snijden en ze dan heel goed kunt wokken?
Ik wist het niet, maar de smaak wordt zachter. Heerlijk.





Goed, het recept:

SALADE VAN VELDSLA,WITTE BONEN EN RADIJS.
Ingrediënten:
Blikje witte bonen.
Bakje veldsla
Bosje radijs.
Eetlepel sesamolie.

Wortelsap
Tahin 
theelepel umiboshi-pasta.
Teentje knoflook, geperst



Snijd de radijsjes in plakjes en wok ze op een klein vuurtje een minuut of vijf.
Doe in een schaal en voeg de uitgelekte bonen toe en gesneden veldsla.
Over verhoudingen staat niets geschreven. Beetje op gevoel dus.

Maak een dressing van tahin, wortelsap en umeboshi pasta en voeg daar de geperste knoflook aan toe.
Wortelsap kun je natuurlijk kopen, maar je maakt het net zo snel zelf.
 Je raspt een stuk wortel en wringt dat uit in een (zak)doek. 
Handig als eerste babyslokje ook .

Wij aten er verder niets bij........ ;-) en genoten intens.
Ook van het kopje koffie toe trouwens.

10 opmerkingen:

  1. Ja het is echt veel moeilijker als het 'moet' hè?! Ik zou denken dat je met zo'n salade niet veel verpest aan een dag sap en thee. Fijn je weer af en toe ergens tegen te komen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh... knap hoor zo'n dag! Ik vind van mezelf ook al een hele poos dat ik dit zou 'moeten' doen.. maar stel het steeeeeeds uit ;o) De salade lijkt mij heerlijk, dank voor het recept!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijke salade, bedankt voor het recept. Maar de rest van je dieet hoef ik niet hoor..

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hihihi..ik zou het net zo moeilijk hebben als jij...oh nee...alleen al omdat het dan moet haalt mijn enthousiasme al weg ;) Dus ig ga maar lekker voor jouw heerlijke salade...lijkt mij een veel beter plan! ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik kan het ook niet. Ik krijg ook Spontaan trek in jou salade. Helena

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik kan het ook niet. Ik krijg ook Spontaan trek in jou salade. Helena

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik kan het ook niet. Ik krijg ook Spontaan trek in jou salade. Helena

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Helena! Jij hebt wel heeeeel veeeeel zin in die salade. ;-)

      Verwijderen
  8. Dat klinkt ongelofelijk lekker eigenlijk.
    Radijsjes bakken, gaan we doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. O goed idee zo'n sapdagje! Moeten wij ook weer es doen ...

    BeantwoordenVerwijderen