zondag 18 oktober 2015

Van wol enzo.


Lief wilde een wollen dekentje waar hij helemaal onder paste en dat heb ik afgelopen zomer gesponnen, geverfd en gebreid. Ik dacht erbij aan dit plaatje. Dat heldere groen kreeg ik niet helemaal voor elkaar.....maar ik ben blij met hoe de deken geworden is. Geen enkel gekocht draadje en zo groot dat je er behaaglijk onder past.
 Nu die (behalve wat afhecht-gedoe) af is, is het tijd voor iets nieuws.


Ik spaarde vanaf het begin van het jaar voor een nieuw spinnewiel. Ik stopte briefjes van vijf in een ouwe sok en maakte er echt een sport van. Kostte iets 6,95 dan betaalde in met 10,00 en vroeg of ze er nog 2 euro bij wilden.....had ik weer een vijfje...... 
Omdat eergisteren de herfstvakantie begon, ben ik dwars door al die regen-ellende naar Lochem gereden. Ik houd niet van autorijden en niet van regen, maar dit maakte alles goed. Ik had bijna het hele bedrag bij elkaar gespaard en dus mocht het. Bij Louët hadden ze op voorraad wat ik dacht te willen kopen. Ik ben nogal merkvast moet je weten. Mijn oude Louët had ik 30 jaar geleden tweede hands gekocht voor 25 gulden. Al die jaren dienst gedaan. Ook jaren op zolder gestaan, ooit een nieuw leertje en nog eens een klein onderdeeltje, maar verder.....altijd betrouwbaar.En kijk nou (niet naar die gordijnen waar de zoom opnieuw in genaaid moet worden omdat ze na het wassen gekrompen bleken, maar naar het wiel).....


En gloednagelnieuw spinnewiel. Dubbeltraps....maar je kunt ook gewoon ouderwets enkeltrappen.
Zo zacht als zijde, lelieblank. Een wiel met drie spaken in plaats van één gat, maar wel dezelfde manier van spinnen. Omdat deze serie helemaal uit elkaar kan en je er ook andere onderdelen op kunt zetten  wilde ik alle mogelijkheden proberen. Dat was fijn. Met een doos vol onderdelen reed ik weer naar huis. 


Er lag nog een grijzige vacht te wachten. Vrij kort, maar gekaard prima om te spinnen.
De eerste dag zit er op......natuurlijk moet je wennen aan een nieuw wiel, maar met een drupje olie zo hier en daar vind ik het een buitengewoon goede aankoop. Er is één dingetje....dat klopt niet helemaal, maar daar zien jullie vast niets van ;-).Was het weer wederom k*t vandaag? Hm, niet gemerkt.

15 opmerkingen:

 1. Ooooh, die beide dekens, WAT zijn ze mooi en ja dat spinnenwiel.....Prachtig!
  En nu? Weer een deken?
  Hannah

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ja allebei die dekens zijn erg mooi oh oh oh ik val op dekens, gauw mijn ogen weer dicht doen :)
  En dan je wiel dat ziet er goed uit daar kun je wel wat mee heerlijk zo bezig te zijn. geniet er maatr van
  ennuh.......... vergeet je gordijnen niet :))))))
  Lieve groet Albèrtje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Behalve je prachtige nieuwe spinnewiel valt mij de zoom van je gordijnen niet op maar wel die mooie dekens!!!! Ooh..krijg echt zin om ook een deken te breien...op deze manier...echt mooi! Je nieuwe aankoop gaat je vast heel veel plezier bezorgen...wat een heerlijke hobby hé én een goed idee...vijfjes sparen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Yes, the blankets are wonderful, warm and cozy like a beloved pullover. Working such a huge piece is calming and grounded oneself.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super een nieuw wiel! Dat zal een genot zijn. Ik heb nog oude wieltjes maar wel een aantal van die nieuwe spoelen erbij en dát vind ik al heerlijk! Geniet er maar van!
  Je dekens zijn P*R*A*C*H*T*I*G!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooi, die nieuwe deken! Heerlijk om eraan te werken! En gefeliciteerd met je prachtige, nieuwe en toch oudevertrouwde spinnewiel! Fijne herfstvakantie :)
  Hartelijke groet - Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat kan je je de koning te rijk voelen met zo'n mooie, echt gewenste aankoop hè?! Heerlijk. En die dekens zijn fantastisch, echt zó mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gefeliciteerd met je nieuwe aanwinst!!
  Heerlijk om een wieltje te hebben met meer mogelijkheden en die er ook nog zo mooi uit ziet!
  Veel spin plezier!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een schitterende deken! Echt prachtig. Die roze verderop is ook heel mooi.
  Wat een slim idee om zo te sparen voor iets groots/duurs.
  Hoop dat je veel kilometers gaat maken op je spinnenwiel.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. oh wat een mooie dekens en wat een gaaf spinnewiel en dat van die ouwe sok is altijd een goed idee :o))

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik kan niet spinnen, ligt ook echt een beetje buiten mijn handwerkwereldje, maar als ik dit zie..... Je dekens zijn schitterend en je spinnenwiel ziet er mooi uit. Veel plezier ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hier ook een Louetfan al ben ik wel een beginner. Zelfs ook een Louet mengbord ook zo leuk. Dubbeltraps lijkt me ook fijn. Die vijfjes in een sok hmmmmm ik voel iets opkomen van ook doen
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een fijne dekens met prachtige kleuren!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een superschone dekens! Het eerste is helemaal mijn favoriet! Geweldige kleurtjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een schoonheid, deken en je nieuwe wiel. Prachtig . Ene die zoom had ik niet eens gezien. Dat is bij ons standaard na een wasbeurt ;-) Helena

  BeantwoordenVerwijderen